Keep on running!

Algemeen
Olympische atleten Lisanne en Laura de Witte gaven een hardloopclinic.
Olympische atleten Lisanne en Laura de Witte gaven een hardloopclinic. (Foto: aangeleverd)

CASTRICUM/HEILOO - De clinic van Olympische atleten Lisanne en Laura de Witte was een groot succes. Voor alle deelnemende hardlopers, en specifiek voor de Heiloose en Castricumse teamleden van het Roparun team. Zij trainen voor de estafetteloop voor de goede doelen van Stichting Roparun. 

Tekst: Marije Smit

Estafetteloop van 550 kilometer

Dinsdagavond 29 maart organiseerden Rob en Ciska van der Wal, van CiRoPack BV, en tevens één van de hoofdsponsors van team Keep on Running, een bijzonder en sportief evenement. De Olympische atleten Lisanne en Laura de Witte gaven een looptraining bij AV Trias. Er werd aan de conditie gewerkt door onder andere te touwtje springen en de sportieve zusjes vertelden meer over snel sprinten en een estafettestokje doorgeven. 

Het was een mooi en sportief evenement voor alle geïnteresseerde hardlopers, maar tevens inspirerend voor de teamleden van het Roparun team 130 van ‘Keep on Running’. Zij gaan van 4 t/m 6 juni in Nederland de estafetteloop doen waarbij non-stop zo’n 550 kilometer wordt afgelegd voor de goede doelen van Stichting Roparun. Het geld dat wordt opgehaald tijdens de Roparun wordt door het bestuur Palliatieve Zorg toegekend aan instellingen, goede doelen of projecten voor mensen met kanker. 

Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven

De missie van Roparun: “Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven”. De looptraining van Zusjes de Witte was niet alleen ontzettend leerzaam en leuk, er is met dit evenement € 435 opgehaald voor Keep on Running, voor Stichting Roparun. De komende weken zullen de teamleden uit Castricum en Heiloo met meer ludieke acties komen, zoals een speciaal ‘Gerust Lekker’ bierpakket en een run-bike-run demonstratie op 22 mei in het centrum van Castricum. 

Meer informatie? 

Volg team 130 Smit&Partners Keep on Running via Facebook en Instagram: #keeponrunning130.