De gemeente helpt de vluchtelingen op weg.
De gemeente helpt de vluchtelingen op weg. (Foto: Ministerie van BZK)

Onderdak Oekraïense vluchtelingen in Castricum

Algemeen

CASTRICUM - De gemeente gaat tijdelijke huisvesting inrichten voor vluchtelingen uit Oekraïne. De gemeente gaat met meerdere locaties aan de slag voor huisvesting, zorg en onderwijs voor Oekraïense gezinnen

De gemeente helpt de vluchtelingen ook op weg in de samenleving met taal, onderwijs, sport en welzijnsactiviteiten. Er worden vijf locaties onderzocht; te beginnen met de Oosterzijweg in Limmen. Een van uitgangspunten bij de tijdelijke locaties is dat antikraak niet hoeft te wijken.

Gezinnen

Bij het Paulusgebouw aan de Oosterzijweg gaat het allereerst om de nu leegstaande bovenverdieping. De benedenverdieping wordt al bewoond. De bovenverdieping kan na aanpassingen plek bieden aan gezinnen. Wethouder De Haan: “Omdat de er juist nu gezinnen met kinderen komen, zorgen we met deze integrale aanpak dat ook het onderwijs goed geregeld is.” 

Tijdelijke locaties

Wethouder Paul Slettenhaar: “We hebben door het flexwonen project ervaring met tijdelijke huisvesting. Daarom zijn we al begonnen met locaties te verkennen die we snel geschikt konden maken. Onze prioriteit is nu dat de Oekraïners onder dak komen. En dat ze zich prettige voelen in hun nieuwe, tijdelijke onderkomen. Hun welbevinden is een belangrijk punt.” Wethouder Binnendijk : “Het is belangrijk dat de gezinnen en kinderen een veilig en prettig onderkomen hebben, daarom zorgen we dat de juiste randvoorwaarden aanwezig zijn”. 

‘Ons doel is dat Oekraïners kunnen meedoen in de samenleving’

Burgemeester Toon Mans : “We werken samen met partners als scholen, welzijnsinstellingen, huisartsen en sportverenigingen. Ons doel is dat Oekraïners zoveel mogelijk kunnen meedoen in de samenleving. We kunnen het als gemeente niet alleen. We zijn heel blij met alle aanbiedingen en betrokkenheid van Castricummers”.

Afbeelding
Brand in de duinen 112-nieuws 14 aug, 13:58
Afbeelding
Kermisplezier in aantocht Algemeen 11 aug, 12:04
Afbeelding
Lars van Keulen naar Zuid-Afrika Algemeen 11 aug, 12:00
Afbeelding
Vrienden Van Avonden van de Skulpers Algemeen 11 aug, 11:57
Afbeelding
Expositie in en om De Kemphaan Algemeen 11 aug, 11:55
Afbeelding
Kleedjesmarkt, kinderen voor kinderen Algemeen 11 aug, 11:47
Afbeelding
Timmerdorpen gaan weer aan de slag Algemeen 11 aug, 11:46
Afbeelding
Jazz jamsessies weer van start Algemeen 11 aug, 11:45
Afbeelding
Autoluw Dorpshart wordt uitdaging Algemeen 11 aug, 11:41
Afbeelding
Suppend zwerfafval rapen Algemeen 10 aug, 10:38
Afbeelding
Stond bij jou de zomerpuzzel van Rodi in de krant? Algemeen 9 aug, 09:00
Afbeelding
Suppend zwerfafval rapen Algemeen 8 aug, 17:39
Afbeelding
Scooterrijder zwaargewond na val op Geesterduinweg 112-nieuws 6 aug, 18:34
Digitale krant
Het laatste nieuws uit Castricum

Op Rodi Castricum volg je het laatste nieuws uit Castricum. Rodi Castricum informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Castricum

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Castricum in je mailbox.