Wedstrijdverslag

Knokkend FC Castricum beloond in slotfase

Het was een zwaarbevochten overwinning.
Het was een zwaarbevochten overwinning. (Foto: Sandy Klaver)

CASTRICUM - FC Castricum behaalde zaterdagmiddag een zwaarbevochten overwinning tegen Reiger Boys. Ondanks het wegvallen van verschillende spelers trokken ze de zege over de streep.

FC Castricum - Reiger Boys: 3 - 1

FC Castricum en Reiger Boys werkten een rommelige eerste helft af. Het ging de eerste 30 minuten erg moeizaam met veel zwabberende ballen door de harde tegen wind die er stond op het veld, waar FC Castricum erg veel last van had. In de 31ste minuut is het Justo van de Werf die in de zestien twee man voorbij speelde en wordt neergehaald. De zelfverzekerde Justo van de Werf neemt zelf de toegekende strafschop en schiet hem hard en laag in, 0-1.

Nog geen 8 minuten later is het wederom Justo van de Werf die via een prachtige pass van Thom Heling alleen op de keeper afgaat, tot 3 keer aan toe weet de keeper de bal te pareren. In de 41ste minuut schiet Erwin van Velzen de bal over de keeper heen die te ver vanuit zijn doel was gekomen en zag zijn schot net van de doellijn weggeschoten worden door een toegesnelde speler van Reiger Boys. Reiger Boys probeerde nog voor rust de gelijkmaker te forceren, het schot van Floyd Groet werd er prima uitgehaald door de sterk keepende Lars Beukers. In de tweede helft moest Reiger Boys komen en dit resulteerde tot twee maal aan toe in de begin fase tot een kans, maar onze sluitpost Lars Beukers stond zijn mannetje en hield zijn doel schoon. Echter in de 68ste minuut is het dan toch raak voor Reiger Boys, de vrij gekomen Floyd Groet weet het prima af te maken, 1-1.

Het doelpunt gaf het team een boost want FC Castricum was sindsdien de betere en ging nadrukkelijk op zoek naar de voorsprong. Met het invallen van Joris Peijs en Elario Zweet wisten zij het tij te keren, in de 83ste minuut is het Elario Zweet die zijn schot via de rug van een verdediger van Reiger Boys in het doel zag belanden, 1-2. Vervolgens is het Joris Peijs die in de 90ste minuut definitief de overwinning over de streep trekt en het klasse afmaakt 1-3.