Jeugd Castricum zingt met artiesten voor goede doel

Algemeen
Herman Sterken combineert een groot muziekspektakel met het goede doel.
Herman Sterken combineert een groot muziekspektakel met het goede doel. (Foto: Bert Westendorp)

REGIO - Ruim vierhonderd zingende kinderen, een complete band, dansgroepen en achthonderd bezoekers per keer moeten sporthal De Bloemen in Castricum zaterdag 18 juni tot één swingende arena maken tijdens ‘Kids in Concert’. De kinderen zijn afkomstig van de basisscholen uit de regio en de brugklassen van het Jac. P. Thijsse College, waaronder leerlingen uit Castricum, Limmen en Akersloot.

Netto-opbrengst evenement geheel gedoneerd aan onderzoek taaislijmziekte

Initiatiefnemer van dit bijzondere evenement is Castricummer Herman Sterken. Een bezoek in 2019 aan de Manchester Arena tijdens het mega evenement Kids in Concert, met optreden van zijn In Engeland wonende kleindochter, imponeerde hem dusdanig dat het idee ontstond om ook in Castricum op dezelfde basis het zangspektakel te organiseren. Niet met vele duizenden bezoekers zoals in Manchester, maar kleinschaliger moet ook kunnen, was de filosofie van Sterken.

Taaislijmziekte

“Het evenement in Manchester was echt fantastisch. Ik heb zoiets nog nooit beleefd. Al die honderden kinderen zingend op de tribune met aan de overkant van de tribune die duizenden bezoekers. Zo bijzonder allemaal”, is de onuitwisbare ervaring van Sterken. De netto-opbrengst van het evenement wordt gedoneerd aan onderzoek naar de taaislijmziekte. Er zijn in Nederland vijftienhonderd mensen die deze ziekte hebben. Ook mijn kleindochter in Castricum heeft de ziekte.”


Opbrengt voor onderzoek taaislijmziekte. 

Sponsoren

Het mega evenement in De Bloemen kan rekenen op optredens van diverse Nederlandse artiesten en een band uit Limmen. “Die mensen betalen we wel voor hun optredens, maar het mooie is dat de artiesten genoegen nemen met een kleinere gage dan gebruikelijk. De Bloemen wordt helemaal omgebouwd tot een concertzaal, onherkenbaar als sporthal. Alles bij elkaar, inclusief de artiesten, kost dat ongeveer 25.000 euro. Om al die kosten te dekken hebben we nu al een behoorlijk aantal enthousiaste sponsors die garant staan voor 15.000 euro.” Het gat van 10.000 euro wordt gedicht door sponsoren, weet Sterken al bij voorbaat. Ook heeft Sterken gemeente Castricum benaderd om een bijdrage te leveren aan het spektakel. “Er is bij de gemeente een subsidiepot voor cultuur. De organisatie heeft een verzoek ingediend voor 5000 euro. Het zou fraai zijn als de gemeente ons verzoek honoreert.”

Twee voorstellingen

Het betekent dat elke 12 euro die een bezoeker betaalt voor honderd procent ten goede komt aan de donatie voor het eerdergenoemde onderzoek. Zaterdag zijn er twee voorstellingen. Is de zaal twee keer uitverkocht dan levert dat het mooie bedrag op van 9600 euro. Komende 1 mei start de kaartverkoop.

“Ik verwacht dat ouders van de kinderen, opa’s en oma’s, ooms en tantes komen kijken. Geloof me, het wordt een heel bijzonder evenement.” Dat ‘bijzonder’ zijn uiteraard de samenzang van de kinderen, maar ook de uitvoerende artiesten, waaronder diverse bekende Nederlanders. Sterken wil nog wel even duidelijk benadrukken dat het niet een soort ‘Kinderen voor Kinderen’ evenement wordt. “Het repertoire bestaat uit populaire popmuziek. Dat geeft nog een extra dimensie aan het evenement.” Op www.kidsinconcert.nl is alle informatie te vinden. Ook potentiële sponsors kunnen via de site contact opnemen met de organisatie.


Jeugd regio zingt voor het goede doel.