Wedstrijdverslag - Vitesse steviger aan kop na wederom 4-0 zege op SVW

4-0 zege van Vitesse
4-0 zege van Vitesse (Foto: Joop Hollenberg)

Pas vijf weken geleden vond in Heerhugowaard de 1e confrontatie plaats tussen beide teams. Toen was al duidelijk dat SVW mede door ernstige blessures het hele seizoen al moeite heeft een representatief team op het veld te krijgen. Het uitduel was eigenlijk al gelopen toen Vitesse in de 13e minuut op een 0-2 voorsprong kwam. Pas in de 2e helft werd het duel pas definitief beslist en werd de eindstand bepaald op 0-4.

De replay dit weekend werd min of meer een kopie van dat duel, met dien verstande dat de 2-0 voorsprong nu al na slechts 3 minuten op het scorebord stond! Een hogere score leek in de maak, maar dat bleek wishfull thinking. Pas een kwartier voor tijd werd het duel definitief in het slot gegooid waarna vlak voor tijd ook de 4-0 op het scorebord kwam. Het niet al te beste optreden van de koploper werd achteraf voor lief genomen. De 3 punten waren binnen en naaste concurrent VIOS verspeelde thuis 2 punten, zodat Vitesse nu maar liefst 5 verliespunten minder heeft dan de concurrentie.

Genieten voor Vitesse-aanhang

Onder prima weersomstandigheden was het al snel genieten voor de Vitesse-aanhang. In de 2e minuut werd de hele verdediging van SVW verrast door een verre dieptepass en zij zagen de snelle Luuk ten Broek alleen voor de keeper verschijnen. Luuk controleerde de bal heel beheerst en kon mede daardoor keeper Tim Kuipers simpel passeren. Geen minuut later was het opnieuw raak. Joey van Esveld brak vanaf links door maar zijn inzet werd in eerste instantie gepareerd door Tim Kuipers. Via zijn schoen kwam de bal echter voor de voeten van spits Nick van de Ven en die wist daar wel raad mee: 2-0. Daarmee bleek het meteen gedaan met de aanvallende aspiraties van de thuisploeg. En omdat SVW er weinig van terecht bracht werd die 2-0 de ruststand.

2e helft was SVW betere ploeg

Na rust ontbrak lange tijd de inspiratie bij Vitesse om het duel definitief te beslissen. Sterker nog, rode lantaarndrager leek moed te putten uit het feit dat Vitesse de score niet wist uit te bouwen. Gedurende een groot deel van de 2e helft was SVW zelfs de wat betere ploeg, echter zonder tot echt uitgespeelde kansen te komen. De hoop op een aansluitingstreffer werd in de 76e minuut de grond ingeboord toen een corner vanaf rechts door Joris Veldt werd ingekopt: 3-0. Vervolgens wist Jort Kaandorp 4 minuten voor tijd na een langdurige blessure zijn goaltje mee te pakken na een van de weinige goede combinaties in die 2e helft. Met opnieuw een 4-0 eindstand als gevolg.