Wedstrijdverslag

FC Castricum - RKVV Dem: 0-0

Lars Beukers onderschept de bal voordat Rik Stals erbij kan komen.
Lars Beukers onderschept de bal voordat Rik Stals erbij kan komen. (Foto: Sandy Klaver)

CASTRICUM - Op Sportpark Noord End scheen de zon uitbundig en stond er een stevig briesje, vandaag stond de topper in de sub top op het programma tegen RKVV Dem uit Beverwijk. De wedstrijd eindigde in een gelijkspel 0-0.

Door: Joop Bakker

De eerste kans in de wedstrijd was in de 19de minuut voor Dem, Rik Stals had zich vrij gespeeld en zag zijn schot in het zij-net belanden. Acht minuten later is het Ernst Buijnsters van FCC die het op zijn heupen krijgt, na het passeren van enkele spelers gaat hij alleen op de keeper af maar ziet zijn schot corner gewerkt worden door Mike van Vliet. In de laatste minuten van de eerste helft is het Dem die door een 1 tweetje van Rik Stals en Stan Gijzen de mogelijkheid hadden om te scoren, echter Lars Beukers was vandaag weer in top vorm en wist de bal te onderscheppen voordat zij ook maar de mogelijkheid hadden om te schieten. Het is al ver in blessure tijd als Joris Peijs de mogelijkheid heeft om FCC op voorsprong te brengen, door het onderscheppen van een schot van de keeper gaat hij alleen op het doel af en ziet zijn schot buitenkant paal achter belanden.

Het speelbeeld veranderde in de tweede helft nauwelijks, de teams waren aan elkaar gewaagd. In de 53ste minuut is het Sebastiaan Dooyeweerd van Dem die de mogelijkheid krijgt om de score te openen maar schiet voor open doel naast. Het venijn van het duel zat hem in de staart waarin het nog even spannend werd de laatste tien minuten. FCC ging druk zetten en zat kort op de man waar Dem het moeilijk mee had. Het spel wat FCC ook in Beverwijk speelde en resulteerde in een overwinning. Helaas mocht het vandaag zo niet zijn en bleef het bij de stand waar ook de wedstrijd mee begonnen was 0-0.