Wedstrijdverslag

HCSC - FC Castricum

(Foto: )

CASTRICUM - FC Castricum is in de strijd voor de nacompetitie tegen een pijnlijke nederlaag aangelopen. In het uitduel tegen HCSC in Den Helder verloor het team met 4-1. Het initiatief in de wedstrijd lag met name bij FC Castricum en HCSC zakte steeds volledig in, vandaar uit speelde zij op de counter. Maar met de nodige kansen die FC Castricum creëerde waren zij niet gelukkig in het afronden hiervan.

Duur puntverlies voor FC Castricum tegen HCSC

Door: Joop Bakker

In de 21ste minuut is het Mario Post van HCSC die van zo’n 20 meter afstand de bal op zijn slof neemt en deze prachtig in de kruising schiet, 1-0. Nog geen 7 minuten later vindt er een overtreding plaats aan de zijlijn. De scheidsrechter legt de bal dicht bij de 16, op een mooie afstand van het doel van FC Castricum. Het is wederom Mario Post die snoeihard deze bal neemt en hem ziet belanden in het doel, 2-0. De eerste echte kans voor FC Castricum doet zich aan in de 32ste minuut wanneer Carlo Vrijburg zich vrij heeft gespeeld en alleen op het doel afgaat, zijn schot wordt eruit getikt door de keeper. In de 45ste minuut gaat Joris Peijs alleen op de keeper af en wordt vol neergehaald door deze, in het strafschopgebied, maar zowel een penalty als een rode kaart die hiervoor staan blijven uit.

In de tweede helft gaat FC Castricum nadrukkelijk op zoek naar de aansluitingstreffer. Door het dwingender spel wordt HCSC naar achter gedrongen, echter blijven zij gevaarlijk in hun counters. Het is in de 59ste minuut wanneer HCSC weer uit de counter naar voren komt, het schot wordt van richting veranderd doordat deze tegen de voet van Shenrick Maria van HCSC aankomt en in de andere hoek van het doel belandt dan waar Lars Beukers naar toe duikt, 3-0. Vijf minuten later krijgt HCSC nog uit het niets een penalty van de scheidsrechter, door een duidelijke schwalbe kon de scheidsrechter vanaf de middenstip zien dat dit een penalty was, erg dubieus. In ieder geval werd deze genomen door Bart van Steen en onhoudbaar erin geschoten, 4-0. FC Castricum weet in de 73ste minuut door de muur van spelers te komen nabij het strafschopgebied en Joep Kornblum neemt de bal vol op zijn pantoffel en schiet deze prachtig in 4-1. De laatste kansjes zijn nog voor FC Castricum, Menno Buijnsters schiet net over het doel en Elario Zweet weet in de laatste minuut nog de lat te raken.