Persbericht Open Dag Sixty Up Force op 29 mei 2022

Algemeen
Het team van Sixty Up Force
Het team van Sixty Up Force (Foto: Sixty Up Force)

OVERVEEN - Sporten is veel meer dan bewegen, hoe houd je je spieren sterk en gezond? Speciaal voor de 60-plusser is er op zondag 29 mei in het Tetterode Sportcomplex in Overveen een open dag om meer te leren over spierkracht en vitaliteit. 

Wie ouder wordt verliest tussen de 50 en 70 jaar gemiddeld 30% van zijn spiermassa. Daarom is het belangrijk om te blijven trainen en te bewegen. Iedereen heeft het idee dat hij genoeg beweegt, maar vaak wordt de component kracht te veel verwaarloosd, stelt de organisator.

Op zondag 29 mei zal fysiotherapeut Maarten de Koning eerst een presentatie geven over het verschil tussen bewegen en krachttraining. En over het belang van spierkracht en hoe je krachtverlies tegen kunt gaan. Fietsen en wandelen is goed, maar het is niet voldoende om sterke spieren te behouden. Twee keer per week een half uur krachttraining doet dat wel. Hij legt uit wat je zelf kunt doen en hoe je een routine opbouwt met simpele oefeningen

Workout

Na de presentatie van Maarten kan men meedoen aan een work-out van Judith Aalfs, specialist in 60-plus trainingen. De training is voor alle niveaus toegankelijk. Judith wordt ondersteunt door Kim die alle oefeningen meedoet op een lichter niveau met ondersteuning van een stoel.

Na afloop van de training is er koffie en de mogelijkheid om vragen te stellen aan de fysiotherapeut over je eigen pijntjes en wat je daar aan kunt doen met aangepaste oefeningen.

Deelnemen is gratis. De Sixty Up Force open dag is op zondag 29 mei om 10.00 uur in het Tetterode Sportcomplex. Tetterodeweg 15, 2051 EG Overveen. Er is ruim gratis gelegenheid om te parkeren.