Dit zijn de nieuwe wethouders van gemeente Castricum

Algemeen
Wethouders Binnendijk, Brouwer, Beems en Slettenhaar.
Wethouders Binnendijk, Brouwer, Beems en Slettenhaar. (Foto: Gemeente Castricum)

CASTRICUM - Vandaag is bekendgemaakt wie de vier nieuwe wethouders worden in de gemeente Castricum. 

Lokaal Vitaal, VVD, GroenLinks en CDA 

De coalitie wordt gedragen door 16 van de 25 raadszetels. Doordat er vier partijen in de coalitie zitten, zijn er de komende raadsperiode ook vier wethouders. De coalitie kwam tot stand onder leiding van partijleider Roel Beems van Lokaal Vitaal, de partij met de meeste stemmen. 

Nieuwe wethouders

De komende vier jaar zijn er niet drie, maar vier wethouders in gemeente Castricum: Roel Beems (Lokaal Vitaal), Paul Slettenhaar (VVD), Valentijn Brouwer (GroenLinks) en Falgun Binnendijk (CDA). De portefeuilleverdeling is als volgt. Beems gaat over de Financiën en Economie. Daaronder valt ook Toerisme, strand en gezondheid. Slettenhaar is verantwoordelijk voor Bouwen & Wonen, en zal zich onder andere bezighouden met het grondbeleid en de verkeersprojecten N203 en A9. Brouwer is wethouder Maatschappelijk Domein, denk aan klimaat, onderwijs en cultuur. Het Sociaal Domein wordt geleid door Binnendijk. Daaronder valt bijvoorbeeld jeugdzorg, eenzaamheidsbestrijding en schuldhulpverlening. 

De wethouders worden donderdag 19 mei geïnstalleerd tijdens een speciale raadsvergadering. Dan wordt ook afscheid genomen van de vertrekkende wethouder, Ron de Haan. Hij blijft wel lid van de gemeenteraad in de komende periode. Diezelfde avond worden in de raad twee nieuwe raadsleden geïnstalleerd: voor GroenLinks Aart Waterman en voor Lokaal Vitaal Cees Hollenberg. De partijen gaan ermee akkoord dat twee van de vier wethouders buiten de gemeente Castricum wonen.