Opnieuw spoortunnelplannen

Algemeen
Zo zou fiets/voetgangers spoortunnel Beverwijkerstraatweg eruit kunnen zien.
Zo zou fiets/voetgangers spoortunnel Beverwijkerstraatweg eruit kunnen zien. (Foto: Pro)

CASTRICUM – Inwoners met interesse in het coalitieakkoord van het nieuwe college, zijn al deels op de hoogte. Voor andere belangstellenden laten we hier het licht schijnen op de al jarenlange discussies en voorstellen rondom spoorovergang Beverwijkerstraatweg. 

Einde randwegdiscussie

Door: Aart Tóth

Het coalitieakkoord stelt dat er twee varianten zijn om het probleem op te lossen: de zogenaamde Fietsersbondvariant en de oplossing, waarbij het verkeer wordt verplaatst naar de achterkant van het station. Hierbij geeft een autotunnel ten noorden van het station toegang tot het dorp.

De probleemoverweg wordt in deze tweede variant afgesloten. Op die plek komt dan een een fietstunnel. Nader onderzoek is nog nodig. Alle andere varianten, zoals randwegen en verleggen van spoor, maken niet langer deel uit van de oplossing.

Duidelijkheid

De afgelopen jaren kwamen er steeds weer nieuwe initiatieven en oplossingen, die er uiteindelijk voor zorgden dat er niets gebeurde. Naar verwachting gaat verantwoordelijk wethouder van onder andere Verkeer, Paul Slettenhaar, zich hiervoor inzetten om op korte termijn met resolute plannen te komen.