Castricumse Oratorium Vereniging zoekt leden

Algemeen
Zing mee met de Castricumse Oratorium Vereniging.
Zing mee met de Castricumse Oratorium Vereniging. (Foto: Archief RM)

CASTRICUM - De Castricumse Oratorium Vereniging (COV) is een koor met iets meer dan 90 leden. Om nog mooier te klinken is de COV op zoek naar vier tenoren en vier bassen. Andere stemsoorten zijn ook welkom. Zangervaring is niet noodzakelijk, evenmin als noten kunnen lezen.

Het koor heeft een gevarieerd repertoire en zingt, naast de bekende oratoria als de Messiah van Händel, Die Schöpfung van Haydn en de Passies van Bach, prachtige missen zoals het Requiem van Mozart of Ein Deutsches Requiem van Brahms.

De komende tijd werkt het oratoriumkoor toe naar een mooie uitvoering van de Johannes Passion van Bach (maart 2023) en in november 2023 staat het Requiem van Verdi op het programma. Dit tweede concert vindt plaats in het Concertgebouw in Amsterdam. Het is een bijzondere ervaring om daar als koorzanger op te treden. Ook levert de COV eind oktober van dit jaar een bijdrage aan het concert van het Begeleidingsorkest voor Noord-Holland, dat net als de COV onder leiding staat van dirigent Pieter-Jan Olthoff. Tijdens dat concert wordt het positieve en vrolijke “From the Bavarian Highlands” van Edward Elgar uitgevoerd.

Kennismaken

Wil je vrijblijvend kennismaken, sfeer proeven en wellicht al meezingen? Op donderdag 2 en 9 juni organiseert de COV open repetitieavonden. De repetities vinden plaats in de Dorpskerk, Kerkpad 1 1901 GV in Castricum, van 20.00 tot 22.00 uur. Geïnteresseerd? Meld je vooraf aan via secretariaat@oratoriumcastricum.nl. De COV ontvangt je graag om 19.45 uur, zodat een goede zitplaats geregeld kan worden.

Meer informatie over het koor op www.oratoriumcastricum.nl.