De Cultuurkoepel is opgezet als expositieruimte.
De Cultuurkoepel is opgezet als expositieruimte. (Foto: Kunstparade)

Kunstparade Heiloo: grootst artistiek evenement

Algemeen

HEILOO - Vrijdag 24 juni barst de Kunstparade Heiloo weer los. Een groots cultureel evenement van drie dagen. Dit jaar doet een record aantal kunstenaars mee.

De Kunstparade Heiloo 2022 is een evenement waarbij 134 kunstenaars exposeren op 25 verschillende locaties in Heiloo. Traditioneel vindt dit artistieke festival plaats in het laatste volle weekend van juni.

De Kunstparade Heiloo toont een breed scala van kunstvormen, zoals schilderkunst, tekenkunst, brons, beeldhouwwerk, collages, houtbewerking, textiel, installaties, fotografie, etsen, edelsmeden, aquarel, keramiek. Deze kunstenaars komen uit Heiloo, en uit de directe omgeving zoals Castricum, Limmen, Alkmaar, Bergen, Uitgeest, Haarlem, Beverwijk, Heerhugowaard.

Elke denkbare kunstvorm komt aan bod

Beeldende kunst en muziek

Stichting Kunst-Zin Heiloo organiseert de Kunstparade Heiloo en wil hiermee bijdragen aan het vergroten van het culturele en artistieke beleving in Heiloo. Daarom biedt de Kunstparade Heiloo zowel professionele kunstenaars, amateurkunstenaars als jong talent een podium voor hun artistieke producten. Met als uiteindelijke doel de toegang tot beeldende kunst zo laagdrempelig mogelijk te houden.

De Kunstparade is ooit begonnen als Kunst-zesdaagse en bestaat inmiddels ruim 15 jaar. Jaarlijks ontvangt Heiloo circa 5.000 bezoekers tijdens het festival, het is het grootste artistieke evenement in ons dorp. De locaties waar de kunstenaars hun kunst tonen zijn zowel eigen ateliers als diverse mooie groepslocaties: de Witte Kerk, de Cultuurkoepel, het Gemeentehuis, de Ter Coulsterkerk, het PCC Kunstplein,het Historisch Museum Heiloo et cetera.

Ook ontbreekt de muziek niet tijdens de Kunstparade. Op diverse locaties wordt de kunst omlijst door muziekuitvoeringen, dit kan een zanger, gitarist zijn, maar ook koren en kwartetten maken graag hun opwachting.

Locaties

Er zijn 25 locaties, waaronder: de Cultuurkoepel, Ter Coulsterkerk, Bibliotheek, PCC, Gemeentehuis, Witte Kerk en  Restaurant Herberg-Jan. Alle locaties zijn te vinden op www.kunstparadeheiloo.nl

De Kunstparade Heiloo vindt plaats van vrijdag 24 tot en met zondag 26 juni 2022. Alle locaties zijn gratis toegankelijk en dagelijks geopend van 11.00 – 17.00 uur.

Onder de 25 locaties zowel ateliers als bekende plekken.
Afbeelding
Kampeerders winnen Bakkum Bruist Straatprijs Algemeen 22 sep, 19:48
Afbeelding
‘Eerste Kwartier’ met bubbels ingewijd Algemeen 22 sep, 19:46
Afbeelding
Soepcafé weer van start Algemeen 22 sep, 19:44
Afbeelding
Van Harten over de Liefde in De Oude Keuken Algemeen 22 sep, 19:41
Afbeelding
Week tegen de Eenzaamheid in Castricum Algemeen 22 sep, 19:39
Afbeelding
Burendag, Henri Schuyt Pakt Uit! Algemeen 22 sep, 19:38
Afbeelding
Eerste hulp aan kids bij ongelukken Algemeen 22 sep, 19:36
Afbeelding
Smaakmakers Festival 2023 al agenderen Algemeen 22 sep, 19:34
Afbeelding
Wandeling met muziek Algemeen 22 sep, 19:33
Afbeelding
‘Opvang Oekraïners niet zo eenvoudig’ Algemeen 22 sep, 19:29
Afbeelding
Prinsjesdag 2022: de belangrijkste plannen op een rij Politiek 20 sep, 19:22
Afbeelding
Najaarsschouw komt eraan: is uw sloot al schoon? Algemeen 20 sep, 11:34
Afbeelding
Twee beste wereldtijden tijdens Dam tot Damloop Algemeen 18 sep, 15:17