Open Tuinenweekend Akersloot, Bakkum, Castricum en Uitgeest

Algemeen
De liefde voor de natuur komt je tegemoet.
De liefde voor de natuur komt je tegemoet. (Foto: Aangeleverd)

CASTRICUM/UITGEEST - Dit weekend is het Open Tuinenweekend in Castricum, Bakkum, Akersloot en Uitgeest. Verschillende tuinliefhebbers geven u een kijkje in hun tuin. Leuk om inspiratie op te doen en te genieten. 

Open Tuinenweekend Groei & Bloei

Veertien tuinen zijn opengesteld om te bezoeken in Castricum en Bakkum. En dan nog eens veertien in Akersloot en Uitgeest. In iedere tuin is weer iets anders te zien. 

Er zijn hele bijzondere tuinen te bezoeken. Zo zijn in Uitgeest zijn twee tuinen met elkaar verbonden: beide mooie natuurlijke tuinen met statige bomen en bloemrijk. In Akersloot onder meer een prachtige tuin met natuurlijke border op de strandwal die mooi in het landschap opgaan. In Castricum is ook de Tuin van Kapitein Rommel te bezoeken en er is zelfs een modelspoorbaan in een tuin te bezichtigen. In alle gemeenten zijn (soms verscholen) tuinen met of zonder vijvers, waterberging, fruitbomen, groente, vaste planten en heel veel bloemen. Bij veel tuinen heb je het gevoel dat als je de tuin inloopt je de liefde voor de natuur je tegemoet komt.

De tuinen zijn open tussen 11.00 en 16.00 uur. Niet iedere tuin is het hele weekend opengesteld. De lijst met deelnemers staat op de website. https://midden-kennemerland.groei.nl/home/

De open tuinenroute in Bakkum en Castricum.