Welke sport ontdek jij deze zomer?

Algemeen
Natalie, Wim en Anne-Marie bij Helios.
Natalie, Wim en Anne-Marie bij Helios. (Foto: Dieuwke van der Hoeven)

CASTRICUM - In de zomervakantie kun je een nieuwe sport of andere gave kinderactiviteit uitproberen vanuit de KidsVakantieCocktail!

KidsVakantieCocktail

De zes weken vakantie zijn het perfecte moment om eens een andere sport of activiteit te proberen. Castricum, Akersloot en Limmen heeft zoveel sportverenigingen en cultuurclubs die nog niet ontdekt zijn door kinderen en hun ouders.

Basketbal, mountainbike, yoga, trampolinespringen, tafeltennissen en peutergym

“Korfbalvereniging Helios in Castricum wil graag ontdekt worden,”  vertelt Wim. Hij is een echt Helios-man, want hij is al 15 jaar actief betrokken. “Vorig jaar deden we ook mee met de KVC, dat is onwijs goed bevallen. Onze activiteit werd goed bezocht. Drie kinderen zijn komen trainen na de vakantie”. Soms weten mensen niet eens dat er een korfbalvereniging is in Castricum. Terwijl Helios al bijna 60 jaar bestaat! “Dat is zeker de kracht van het samenwerkingsproject KVC” zegt Anne-Marie, je kind mag vrijblijvend met een sport of culturele activiteit kennismaken”. Naast korfbal zijn ook andere sporten te ontdekken zoals; basketbal, mountainbiken, yoga, trampolinespringen, tafeltennissen en voor de kleinste is er speciale ouder en kindgym.

Natalie vertelt: “Anne-Marie en ik zijn dit jaar weer druk bezig geweest om een A3 flyer vol met kinderactiviteiten samen te stellen. We zijn er weer trots op dat het ons is gelukt om 19 organisaties mee te laten doen met het grootste zomer kinderproject in onze gemeente”. “Cultuurcoach Edgar Nijman was een supergoede hulp dit jaar. Daar willen de dames vaker mee samenwerken. KVC zal voorlopig nog wel wat jaren doorgaan: “Door alle enthousiaste reacties, zouden we niet eens kunnen stoppen!” lachen Natalie en Anne-Marie. 

Workshop ukulele

Dit jaar zijn er twee nieuwe organisaties erbij gekomen. Musica Paulina doet mee met een workshop ukulele. En ‘Dans vanuit je hart’, een activiteit van Margreet Rodenburg, is ook een mooie aanvulling. Natalie: “We zijn erg blij dat de gemeente & Welzijn Castricum het maatschappelijk belang steunen en de A3 flyer dit jaar financieren.”

Kortom, deze zomer hoef je je niet te vervelen. Er is genoeg te ontdekken voor kinderen tot en met 12 jaar. “De KVC flyer brengen wij persoonlijk langs begin juli naar alle basisscholen in Castricum, Akersloot en Limmen” vertelt Anne-Marie, “We vertrouwen erop dat alle juffen en meesters de KVC flyers uitdelen aan alle leerlingen. En anders mag ernaar vragen op je eigen basisschool. Lekker thuis kijken waar je aan mee wilt doen, dat is toch een mooi vooruitzicht voor de zomervakantie!” Natalie vult aan dat ze altijd open staan voor nieuwe kinderactiviteiten. Zoals koken of lekker creatief, bijvoorbeeld tekenen. Organisaties kunnen contant opnemen via kvc.castricum@gmail.com