4e Editie Full of Life Triatlon in cijfers

Algemeen
Even dranghekken plaatsen en we zijn klaar voor de start.
Even dranghekken plaatsen en we zijn klaar voor de start. (Foto: Aart Tóth)

CASTRICUM – Het is bijna zover. Een groot deel van Castricum en zeker het Dorpshart staat volgend weekend bol van sportieve inspanningen. Naast 240 deelnemers staan er ook 90 vrijwilligers te trappelen. Bij de organisatie en voorbereidingen komt heel wat kijken.

Al vroeg in de ochtend zullen er zo’n 1.500 dranghekken worden geplaatst. Dit creëert om een scheiding tussen het fietsparcours en loopparcours en houdt toeschouwers buiten het parcours. Oversteken over het parcours kan bij 4 oversteekplaatsen in de Dorpsstraat.

6 kleuren badmutsen

De Triatlon begint om 13.30 uur in Zwembad De Witte Brug met 30 deelnemers per shift met 6 verschillende kleuren badmutsen. De snelste zwemmer tot nu toe zwom de afstand van 500 meter in 6 minuten .

20 baantjes trekken

De eerste editie van de Castricumse 1/8 Triatlon was in 2017. Inmiddels zijn er zo’n 9 coördinatoren die en samen met 27 parcoursmedewerkers zorgen dat alles vlekkeloos en veilig verloopt. Omdat die 240 deelnemers niet allemaal tegelijk starten zijn er 4 matten op het parcours geplaatst voor tijdsregistratie via enkelband bij de deelnemers. 5 Banentellers houden dit nog eens visueel in de gaten of ze de 20 baantjes hebben gezwommen. Na het zwemmen gaan de deelnemers via een wisselzone op de fiets om 21 km af te leggen. 

1 drinkpost en 2 massageposten

Tussendoor zijn er voor de vrijwilligers 250 gesmeerde broodjes te verorberen en voor de deelnemers 2 Full of Life massageposten ingericht. Officials zijn er natuurlijk ook: 4 waarnemers van de Nederlandse Triatlon Bond zorgen dat alles volgens de regels verloopt. 6 gecertificeerde EHBO’ers staan paraat. Daarbij nog 1 Drone die alles vanaf hogere sferen waarneemt. 1 Drinkpost langs het loopparcours zorgt voor verfrissing onderweg voor de lopers die 5 kilometer hardlopen. Na 26,5 kilometer totaal, gaat rond 18.45 uur de laatste deelnemer over de finish, waarna 2 vrachtwagens en vrijwilligers klaarstaan de 1.500 dranghekken op te laden. Onderwijl zijn de winnaars bekend en worden de 31 sponsoren bedankt, en zal worden uitgekeken naar Full of Life Triatlon Castricum 5e editie in 2023.