Esther van der Meer verheugt zich op de Triatlon.
Esther van der Meer verheugt zich op de Triatlon. (Foto: aangeleverd)

Nieuw talent onder triatlon vrijwilligers

Algemeen

CASTRICUM – Ook het vrijwilligen bij de Triatlon is topsport. Dit jaar is er weer plaats voor een nieuwe lichting. Zo ook de opgewekte Esther van der Meer. 

De Triatlon kan niet gehouden worden zonder vrijwilligers. De 51-jarige Esther zet zich dit jaar voor de eerste keer in bij het vrijwilligerskorps. Samen met haar vriend woont ze al 24 jaar in Castricum. Zelf is ze geboren in Heerhugowaard. Al jong verhuisde van Heerhugowaard naar de Bilt en kwam na jaren terug naar Noord-Holland, eerst in Heiloo en later in Castricum.

“De aanleiding voor het aanmelden als vrijwilliger is, dat ik gewoon graag iets terug wil doen voor het team van Full of Life. Zij hebben ervoor gezorgd dat ikzelf en vele andere leden tijdens de nare covid-tijd ‘gewoon’ konden door sporten met de door hen uitgeleende materialen. In mijn geval was dat een spin-fiets die ik thuis had staan! De trainers gaven les via een live-stream. Het was super! Mijn dank is daarvoor nog steeds heel groot.” 

Tijdens de lockdown had ik thuis een spinfiets van Full of Life

Esther zat achter in haar tuinkamer te zweten op de spinfiets. Ze probeerde zeker drie keer in de week te gaan spinnen, soms sloot ze aan bij de streams vanuit Castricum, en andere keren vanuit de locatie in Limmen. “Vanwege mijn onregelmatige werktijden was het ideaal dat ze deze keuze had. Die onregelmatige werktijden maken het ook lastig om vast vrijwilligerswerk te doen. Maar ik wil graag iets doen, dus ik vind het geweldig dat ik nu mijn steentje bij kan dragen tijdens de triatlon! Ik doe gewoon graag vrijwilligerswerk. Ik help bijvoorbeeld ook met de collecte voor het KWF in Castricum en in de keuken bij Vitesse’22” 

Goede sfeer

Esther kijkt uit naar het komende event: “De sfeer van de laatste Triatlon was super, dat zal dit jaar vast hetzelfde zijn. En ik heb dan meteen de kans om mijn buren aan te moedigen! Ik heb helemaal geen voorkeur wat ik moet doen of waar ik kan helpen, dat hoor ik wel.”

Afbeelding
Expositie in en om De Kemphaan Algemeen 11 aug, 11:55
Afbeelding
Kleedjesmarkt, kinderen voor kinderen Algemeen 11 aug, 11:47
Afbeelding
Timmerdorpen gaan weer aan de slag Algemeen 11 aug, 11:46
Afbeelding
Jazz jamsessies weer van start Algemeen 11 aug, 11:45
Afbeelding
Autoluw Dorpshart wordt uitdaging Algemeen 11 aug, 11:41
Afbeelding
Suppend zwerfafval rapen Algemeen 10 aug, 10:38
Afbeelding
Stond bij jou de zomerpuzzel van Rodi in de krant? Algemeen 9 aug, 09:00
Afbeelding
Suppend zwerfafval rapen Algemeen 8 aug, 17:39
Afbeelding
Scooterrijder zwaargewond na val op Geesterduinweg 112-nieuws 6 aug, 18:34
Afbeelding
Geruchtenstroom draait op volle toeren na arrestatie David Mendes da Silva Algemeen 6 aug, 15:49
Afbeelding
Zuid-Afrikaanse kunst bij De Oude Keuken Algemeen 5 aug, 19:14
Afbeelding
Inschrijven EHBO-cursus gestart Algemeen 5 aug, 19:12
Afbeelding
CALorie benadert en helpt ondernemers Algemeen 5 aug, 19:11
Digitale krant
Het laatste nieuws uit Castricum

Op Rodi Castricum volg je het laatste nieuws uit Castricum. Rodi Castricum informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Castricum

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Castricum in je mailbox.