Patrick Kingma passeert de finish bij de Triatlon in 2019.
Patrick Kingma passeert de finish bij de Triatlon in 2019. (Foto: Aart Tóth)

Fanatiek vanaf het eerste uur: Patrick Kingma

Algemeen

CASTRICUM – Eem vrijwilliger, die zich al inzet vanaf de allereerste Triatlon in Castricum in 2017. En die nog steeds vooraan staat als het gaat om organiseren en de handen uit de mouwen steken. En dan ook nog zelf aan de Triatlon meedoen! Dat is de 51 jarige Patrick Kingma. 

Door: Aart Tóth

Normaal timmert Patrick flink aan de weg bij Cross Fit Castricum om zijn conditie op peil te houden. Moe van zijn inspanningen in de voorbereiding? Misschien, maar dan nog is hij bij de eersten die bij de Triatlon de finish passeren op het Dorpsplein. 

Zee en circuit

“Een Triatlon organiseren kan niet zonder vrijwilligers. Ik kan op 3 juli wel lekker het water inspringen, maar waarom zou ik niet eerst helpen het parcours op te bouwen? Om 9 uur ‘s ochtends rijden we met twee vrachtwagens met dranghekken het parcours op. Krap vier uur later staat alles klaar. Evenementen vallen of staan met vrijwilligers: als iedereen een klein steentje bijdraagt kan er veel meer georganiseerd worden en mooie evenementen van de grond getrokken worden, zoals de Triatlon van Castricum. Ik kijk weer uit naar een mooi evenement. Dit jaar ga ik eens rustig aandoen en vooral genieten. Vorige week lag ik nog in zee bij de Triatlon van Zandvoort. En we mochten op het Circuit rijden, waar Max vorig jaar de overwinning pakte. Prachtig! Mohamad Maso won deze Triatlon.

Triatlon is een avontuur, zwemmen-fietsen-lopen, in vaak prachtige omgevingen, ik kan niet wachten tot 3 Juli! Heerlijk duiken in ons eigen zwembad, rondjes rijden door het dorp en lopend afsluiten. En natuurlijk een biertje pakken op het horecaplein,” aldus Patrick Kingma.

Afbeelding
Expositie in en om De Kemphaan Algemeen 11 aug, 11:55
Afbeelding
Kleedjesmarkt, kinderen voor kinderen Algemeen 11 aug, 11:47
Afbeelding
Timmerdorpen gaan weer aan de slag Algemeen 11 aug, 11:46
Afbeelding
Jazz jamsessies weer van start Algemeen 11 aug, 11:45
Afbeelding
Autoluw Dorpshart wordt uitdaging Algemeen 11 aug, 11:41
Afbeelding
Suppend zwerfafval rapen Algemeen 10 aug, 10:38
Afbeelding
Stond bij jou de zomerpuzzel van Rodi in de krant? Algemeen 9 aug, 09:00
Afbeelding
Suppend zwerfafval rapen Algemeen 8 aug, 17:39
Afbeelding
Scooterrijder zwaargewond na val op Geesterduinweg 112-nieuws 6 aug, 18:34
Afbeelding
Geruchtenstroom draait op volle toeren na arrestatie David Mendes da Silva Algemeen 6 aug, 15:49
Afbeelding
Zuid-Afrikaanse kunst bij De Oude Keuken Algemeen 5 aug, 19:14
Afbeelding
Inschrijven EHBO-cursus gestart Algemeen 5 aug, 19:12
Afbeelding
CALorie benadert en helpt ondernemers Algemeen 5 aug, 19:11
Digitale krant
Het laatste nieuws uit Castricum

Op Rodi Castricum volg je het laatste nieuws uit Castricum. Rodi Castricum informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Castricum

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Castricum in je mailbox.