Kom ook langs en ga samen met de vrijwilligers aan de slag met kleine elektrische en huishoudelijke apparaten.
Kom ook langs en ga samen met de vrijwilligers aan de slag met kleine elektrische en huishoudelijke apparaten. (Foto: aangeleverd)

Kapotte spullen? Duurzaam advies? Kom naar Repair Café

Algemeen

CASTRICUM - In de bibliotheek van Castricum is zaterdag 9 juli weer een Repair Café. Kom ook langs en ga samen met de vrijwilligers aan de slag met kleine elektrische en huishoudelijke apparaten. Is je kapotte strijkbout nog te maken? En hoe zorg je dat je waterkoker het weer gaat doen? Je kunt komen met apparaten die maximaal het formaat hebben van een stofzuiger.

Kom je inderdaad met een stofzuiger? Stofzuigers worden alleen gerepareerd als er een lege zak in zit. Ook kun je komen voor eenvoudige reparaties aan computers en elektronica of elektronisch speelgoed. Verder is er advies bij textielreparatie, waaronder ook advies bij haak- of breiwerk. Je kijkt mee met de reparatie en helpt of denkt mee waar dat kan. Naast gerepareerde spullen brengt een Repair Café ook veel gezelligheid. Je kunt koffie en thee drinken en ideeën uitwisselen met andere bezoekers. Er is geen advies bij fietsreparaties.

Energiecoach van CALorie aanwezig bij Repair Café

Er is een energiecoach van CALorie aanwezig die je kan voorzien van energie-advies. CALorie draait helemaal op vrijwilligers. De energiecoach heeft kennis en ervaring om mensen vooruit te helpen bij het verduurzamen van hun woning. Bijvoorbeeld energiebesparen, isoleren van je woning, warmtepomp, meedoen met de elektrische deelauto en andere aspecten van de energietransitie. Ook hebben ze een folder voor jou met 24 tips die je kunnen helpen om energie te besparen. Wie het Repair Café bezoekt, kan daar dit keer dus zowel kapotte spullen (laten) repareren maar ook terecht voor allerhande energieadviezen.

Transitie Castricum en de Groene Bak

Het Repair Café wordt eens per twee maanden georganiseerd. Transitie Castricum is een netwerk van Castricummers die aan de slag zijn om door middel van simpele oplossingen hun leven meer duurzaam, sociaal en lokaal te maken. De Groene Bak is een groep jonge mensen die wil inspireren om duurzamer te leven. CALorie is de energiecoöperatie in Castricum. Bibliotheek Kennemerwaard, vestiging Castricum, zet zich in voor duurzaamheid.

Waar en wanneer Repair Café?

Het Repair Café vindt plaats op zaterdag 9 juli in de bibliotheek, Geesterduinweg 1 en is geopend van 12:30 tot 15:30 uur. Wanneer het druk is, kunnen we mogelijk aan het eind van het Repair Café niet meer iedereen helpen. Wil je zeker zijn van reparatie, kom dan bijtijds.

De entree is gratis maar giften zijn welkom. Je betaalt alleen voor eventuele materialen. Repareren en laten repareren is uiteraard op eigen risico.

Afbeelding
Expositie in en om De Kemphaan Algemeen 11 aug, 11:55
Afbeelding
Kleedjesmarkt, kinderen voor kinderen Algemeen 11 aug, 11:47
Afbeelding
Timmerdorpen gaan weer aan de slag Algemeen 11 aug, 11:46
Afbeelding
Jazz jamsessies weer van start Algemeen 11 aug, 11:45
Afbeelding
Autoluw Dorpshart wordt uitdaging Algemeen 11 aug, 11:41
Afbeelding
Suppend zwerfafval rapen Algemeen 10 aug, 10:38
Afbeelding
Stond bij jou de zomerpuzzel van Rodi in de krant? Algemeen 9 aug, 09:00
Afbeelding
Suppend zwerfafval rapen Algemeen 8 aug, 17:39
Afbeelding
Scooterrijder zwaargewond na val op Geesterduinweg 112-nieuws 6 aug, 18:34
Afbeelding
Geruchtenstroom draait op volle toeren na arrestatie David Mendes da Silva Algemeen 6 aug, 15:49
Afbeelding
Zuid-Afrikaanse kunst bij De Oude Keuken Algemeen 5 aug, 19:14
Afbeelding
Inschrijven EHBO-cursus gestart Algemeen 5 aug, 19:12
Afbeelding
CALorie benadert en helpt ondernemers Algemeen 5 aug, 19:11
Digitale krant
Het laatste nieuws uit Castricum

Op Rodi Castricum volg je het laatste nieuws uit Castricum. Rodi Castricum informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Castricum

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Castricum in je mailbox.