In de Experience Techniteek kunnen leerkrachten en pedagogisch medewerkers de materialen zelf zien, uitproberen en lenen
In de Experience Techniteek kunnen leerkrachten en pedagogisch medewerkers de materialen zelf zien, uitproberen en lenen (Foto: aangeleverd)

Scholen en kinderopvang starten ‘Experience Technitheek’

Algemeen

REGIO - Schoolbesturen Ronduit en ISOB en kinderopvangorganisatie Forte Kinderopvang starten een samenwerking in de vorm van een Technitheek. Hier kan technisch speel- en lesmateriaal uitgewisseld en geleend worden. Door gebruik van dit technische materiaal leren kinderen op een speelse manier redeneren, structureren en nieuwsgierig op onderzoek uit te gaan.

Medewerkers van de drie samenwerkende organisaties kunnen terecht in de nieuwe en unieke Experience Technitheek in Alkmaar. In deze “bibliotheek” voor technisch spel- en lesmateriaal kunnen door leerkrachten en pedagogisch medewerkers makkelijk en laagdrempelig technische materialen worden geleend om in te zetten tijdens de les of tijdens de opvang.

Ronduit, ISOB en Forte Kinderopvang vinden elkaar in de overtuiging dat kinderen meer moeten kunnen profiteren van professioneel technisch les- en speelmateriaal. Door het uitwisselen en aanschaffen van het materiaal via een gezamenlijke Technitheek, ontstaat er een mooie collectie aan technische benodigdheden die tijdens de les op de basisschool en in de kinderopvang ingezet kan worden.

Bevorderen diverse vaardigheden

Het op een speelse manier inzetten van technische materialen voor kinderen bevordert diverse vaardigheden. Kinderen leren door met dit technische materiaal te werken op een andere manier dan de conventionele (bijv. met behulp van een methode of verwerkingsmateriaal in schriftjes). Hen wordt de mogelijkheid geboden om bijvoorbeeld cognitieve en creatieve vaardigheden te ontwikkelen en toe te passen in situaties en/of opdrachten door middel van ICT. Door het technische lesmateriaal leren kinderen op een speelse manier redeneren, structureren en nieuwsgierig op onderzoek uit te gaan. Zo ontwikkelen ze vaardigheden die ze helpen invloed te hebben op de wereld om hen heen.

De Experience Technitheek bedient de aangesloten scholen van beide schoolbesturen en de Forte Kinderopvanglocaties in onder andere de gemeente Alkmaar, gemeente Bergen en de gemeente Castricum. De Experience Technitheek wordt ingericht in de Forte Experience aan de Beverkoog in Alkmaar. In deze ruimte kunnen leerkrachten en pedagogisch medewerkers de materialen zelf zien, uitproberen en natuurlijk lenen!

Afbeelding
CALorie benadert en helpt ondernemers Algemeen 5 aug, 19:11
Afbeelding
MUI instructie Reddingsbrigade Castricum geweldig succes Algemeen 5 aug, 19:09
Afbeelding
Smaakmakersfestival in zicht Algemeen 5 aug, 18:56
Afbeelding
Pleidooi voor behoud Maranathakerk Algemeen 5 aug, 18:55
Afbeelding
Herman vindt er wat van (2): Zure buren Column 2 aug, 12:53
Afbeelding
Snel een boodschap doen? Laat je huisdier nooit achter in de auto! Algemeen 2 aug, 11:00
Afbeelding
Dierenarts waarschuwt voor grasaren: ‘Kans op blijvend letsel bij honden’ Algemeen 28 jul, 16:24
Afbeelding
Atelierbezoek: stukjes gedachtewereld in de schilderijen van Katinka Krijgsman Video 28 jul, 13:55
Afbeelding
Romeo & Julia op haar na gevild Algemeen 28 jul, 12:35
Afbeelding
Hoofdconclusie rapport: ‘IJmonders tevreden over hun woongenot’ Algemeen 28 jul, 12:32
Afbeelding
In de rij voor heerlijke verkoeling Algemeen 28 jul, 12:31
Afbeelding
Zuinig zijn op ons duingebied Algemeen 28 jul, 12:28
Afbeelding
Lege stoelen in de raadszaal Algemeen 28 jul, 12:24