Dutch Junior Open in Bakkum

Algemeen
Yaroslav Deminis de hoogstgenoteerde ooit op dit toernooi.
Yaroslav Deminis de hoogstgenoteerde ooit op dit toernooi. (Foto: Jan van der Beek)

BAKKUM – Afgelopen zondag is op TC Bakkum het Dutch Junior Open gestart. Dit is het grootste internationale tennistoernooi voor de jeugd in Nederland. Een paar jaar geleden deden Carlos Alcaraz (nummer 7 ATP), Matteo Berrettini (nummer 11 ATP) en Holger Rune (nummer 29 ATP) hieraan mee. 

Zondag kwamen een aantal lokale talenten in actie. Maria Weda, Lynn Groen, Renske Koomen en Malena Zamorano Lopez deden mee aan het kwalificatietoernooi. De selectiespelers van TC Bakkum deden unieke ervaring op door het tegen een buitenlandse speelster op te nemen. Helaas konden ze allemaal niet stunten, maar wel trots zijn dat deelname voor hun mogelijk was. Volgend jaar herkansing!

Hoofdtoernooi

Vanaf dinsdag start het hoofdtoernooi. Grote favoriet bij de jongens is de Rus Yaroslav Demin, die op nummer 21 van de ITF juniorenranglijst staat. Nog nooit heeft iemand zo hoog gestaan op de ranking bij deelname aan ons toernooi. Bij de meisjes is de Tsjechische Amelie Smejkalova de hoogst geplaatste speelster. Zij staat op plek 94 van de ITF ranking.

Tennissers van wereldklasse in Bakkum

Vanuit TC Bakkum doet ook een speelster mee aan het hoofdtoernooi. Safien Boulonois heeft van de organisatie een wildcard gekregen en mag laten zien wat ze in huis heeft.

Deze week zijn er elke dag wedstrijden, en om zondag de finale. U bent de hele week welkom op TC Bakkum om prachtig tennis te aanschouwen. Voor schema’s, foto’s en dagverslagen: www.dutchjunioropen.nl