Emergo staat er goed voor en kiest nieuw bestuur

Algemeen
De ‘Waarderingsspeld’ van Cor de Beurs naar Astrid Breetveld.
De ‘Waarderingsspeld’ van Cor de Beurs naar Astrid Breetveld. (Foto: Aart Toth)

CASTRICUM - Een prettige en ontspannen Algemene Ledenvergadering was het afgelopen donderdagavond. Na de coronaperiode kon de grote muziekvereniging gelukkig weer in de grote zaal van Geesterhage een ledenvergadering houden. De leden zagen hoe de financiële situatie was, in kaart gebracht door penningmeester Arie Pierneef. Pierneef liet zien dat de vereniging er financieel - door het bewuste kosten- en opbrengsten beleid - goed voorstaat. Wel gaf hij aan dat er diverse investeringen in onder andere instrumenten aankwamen waarvoor gespaard moet worden. De vereniging gaat hiervoor op zoek naar sponsors.

door onze verslaggever Aart Tóth

Door bestuurslid Roy van Schagen werd een inkijkje gegeven in het ambitieuze beleidsplan. Centraal in dit plan staan onder andere de voortdurende aandacht voor creatieve kwaliteit, doelgroep verbreding, een bredere sponsorbasis, optredens in combinatie met derden, jeugd benadering - en ontwikkeling. Per orkest werden de afgelopen activiteiten en optredens doorgenomen. De post-coronaperiode staat bol van activiteiten. Hoogtepunten waren de optredens tijdens de 4 mei herdenking en de donateursconcerten.

Langetermijnplanning Emergo

Ook werd er aandacht besteed aan het komende Kerstconcert. Daarmee gaven de verantwoordelijken aan nu al met de wat langetermijnplanning bezig te zijn. Dit jaar is Bakkum Brass verantwoordelijk voor de uitvoering. Dat belooft een bijzonder optreden te worden. 

Er werd deze avond ook een nieuwe voorzitter benoemd: Leo van Schoonhoven. Rob van Keulen werd vertegenwoordiger in het bestuur van het Dag Orkest Emergo. Dit nieuwe onderdeel van Emergo, opgezet door Peter Verbeek, ondergaat een stormachtige groei. Penningmeester Arie wilde ook na acht jaar weer door. En er was de overdracht van de ‘waarderingsspeld Emergo’ van Cor de Beurs naar Astrid Breetveld die zich jarenlang voor Emergo heeft ingezet (en dat nog steeds doet). Al met al een plezierige en informatieve avond met leden die betrokken zijn bij de opvallend kwaliteitsvolle muziekvereniging.