Kraambezoek op de markt

Algemeen
Wie vervangt Lobke?
Wie vervangt Lobke? (Foto: Aart Tóth)

CASTRICUM - Lobke Wiering - wie kent de goedlachse en klantvriendelijke blondine niet - gaat het dorp ‘verlaten’. Zij zoekt na dertien jaar werkzaam te zijn geweest in de groente- en fruitkraam van de familie Meijer op de wekelijkse vrijmarkt in het Dorpshart een opvolgster.

Lobke: “Ik ga iets anders doen. Ik heb dertien jaar met veel plezier op de markt in Castricum gestaan, maar genoeg is genoeg. Leuk werk, leuke mensen aan de kraam.”

De spontane Lobke, altijd in voor een geintje, deed haar werk op de markt met veel plezier. “Ik zoek via Castricums Nieuwsblad eigenlijk een opvolgster. Meiden met interesse zijn vrijdag 30 juli welkom op de markt voor een ‘sollicitatiegesprek’. Maar het mogen natuurlijk ook mannen zijn hoor, haha...” 

Al vier generaties maakt het bedrijf - sinds 1919 - van groente, fruit en ook nog bloemen een ware passie. Tegenwoordig zijn het nog moeder Annelies met twee zonen Martin en Frank, die wekelijks zijn terug te vinden op de weekmarkt in Castricum, maar ook op woensdag in Wormerveer en op zaterdag en donderdag in Zaandam. Uiteraard met een heel team om hen heen om de vele klanten te bedienen.