De poster, opgeplakt door hoofdsponsor Sander Weel van Regiobank
De poster, opgeplakt door hoofdsponsor Sander Weel van Regiobank (Foto: Aart Tóth)

Smaakmakersfestival in zicht

Algemeen

CASTRICUM - Nog wel even tijd, maar om er zeker van te zijn dat iedereen op de hoogte is, worden veel winkels en horeca voorzien van een uitnodigende poster over het Smaakmakersfestival, komende 3 en 4 september in het Dorpshart van Castricum.

De poster is ontworpen door Reclame aan de Kust, die hun creativiteit de vrije loop hebben gelaten. Organisatoren van het evenement gingen zelf de boer op om de posters en flyermateriaal te verspreiden en zelfs op te hangen. Verdere informatie staat op de flyer en de komende weken in Castricums Nieuwsblad. De poster is bij diverse ondernemers gratis te verkrijgen. Het festival is trouwens ook gratis te bezoeken. Volg alles op de Facebook pagina en Instagram.

Voor en door Castricummers

Het Dorpshart van Castricum verandert begin september in een festivalterrein voor en door Castricummers, lokale cultuurmakers en horecaondernemers. Het Castricums Smaakmakersfestival vindt plaats op en rond de Dorpsstraat met podia en foodtrucks.

Het festival wordt geopend door wethouder Roel Beems en het Groot Castricums Smaakmakerskoor. Daarna zijn er het hele weekend allerlei optredens op het Dorpsplein, Bakkerspleintje en Kerkplein. Elk plein heeft zijn eigen signatuur. Castricumse solisten, bands, stand-up comedians, orkesten, koren en enkele professionals treden op. Ze spelen akoestisch of licht versterkt. Beide dagen worden afgesloten met een knallende headliner. Zo kunnen we al verklappen dat Kasper van Kooten op zaterdagavond een preview van zijn theaterconcert komt geven.

Over smaak valt niet te twisten

De lokale restaurants en cafés bieden in of voor hun zaak gerechtjes aan. Daarnaast komt er een mobiele tap, ijscokarren en foodtrucks. Twee dagen rondstruinen, genieten van lekker eten en drinken én cultuur. En vooral gezellig samen zijn met familie, vrienden en buren.

Zaterdag van 15.00 tot 22.00 uur, zondag van 13.00 tot 21.00 uur. Aanmelden voor het culturele programma kan via edgar@decultuuronderneming.nl of 06-43053721.

Afbeelding
Nieuwe tuin ingericht voor De Hoep Algemeen 22 sep, 19:52
Afbeelding
Cascantar zoekt bassen en tenoren Algemeen 22 sep, 19:50
Afbeelding
Kampeerders winnen Bakkum Bruist Straatprijs Algemeen 22 sep, 19:48
Afbeelding
‘Eerste Kwartier’ met bubbels ingewijd Algemeen 22 sep, 19:46
Afbeelding
Soepcafé weer van start Algemeen 22 sep, 19:44
Afbeelding
Van Harten over de Liefde in De Oude Keuken Algemeen 22 sep, 19:41
Afbeelding
Week tegen de Eenzaamheid in Castricum Algemeen 22 sep, 19:39
Afbeelding
Burendag, Henri Schuyt Pakt Uit! Algemeen 22 sep, 19:38
Afbeelding
Eerste hulp aan kids bij ongelukken Algemeen 22 sep, 19:36
Afbeelding
Smaakmakers Festival 2023 al agenderen Algemeen 22 sep, 19:34
Afbeelding
Wandeling met muziek Algemeen 22 sep, 19:33
Afbeelding
‘Opvang Oekraïners niet zo eenvoudig’ Algemeen 22 sep, 19:29
Afbeelding
Prinsjesdag 2022: de belangrijkste plannen op een rij Politiek 20 sep, 19:22