Vrijwilligers van CALorie voor hun nieuwe uitdaging, v.l.n.r. Leo van Schoonhoven, Wim Schermer en Arjan Fruitema.
Vrijwilligers van CALorie voor hun nieuwe uitdaging, v.l.n.r. Leo van Schoonhoven, Wim Schermer en Arjan Fruitema. (Foto: Aart Tóth)

CALorie benadert en helpt ondernemers

Algemeen

CASTRICUM - CALorie is alweer gestart met haar volgende project: ondernemers op bedrijventerrein ‘Heemstederweg’ te adviseren hoe zij zo snel mogelijk kunnen besparen op hun energiekosten.

Belangeloos

CALorie bestaat sinds 2010. Het is een burgerinitiatief. Tientallen burgers zetten zich inmiddels belangeloos in. De gemeente Castricum steunt CALorie waar mogelijk, net als talloze ondernemers. Maar CALorie is en blijft onafhankelijk. Iedereen heeft één stem, ongeacht achtergrond of portemonnee. Enthousiasme en een positieve instelling is alles wat telt. Doel is een energie onafhankelijk Castricum in 2030. Er is in 2010 begonnen met de promotie van groene stroom uit de regio en energiebesparing. Sinds 2013 wordt stroom opgewekt uit zonne-energie, onder meer via de zonnecentrale op de Schulpstet. CALorie bereidt meer en grootschaliger energieopwekking voor.

Gasprijzen

De huidige gasprijzen dwingen ondernemers langer na te denken over deze kant van hun bedrijfsvoering dan in het verleden. CALorie maakt het nu wel héél gemakkelijk om snel precies te weten waar hij of zij aan toe is. Geïnteresseerde ondernemers kunnen vaak al binnen 48 uur weten wat hun mogelijkheden zijn.

Arjen Fruitema en/of Wim Schermer van CALorie maken op basis van de antwoorden een overzicht met mogelijke besparingen, investeringen en subsidies. En mocht de ondernemer ‘door willen pakken’, dan regelen ze de offerte uitvraag of -uitvragen, adviseren over mogelijke fiscale regelingen en subsidies zonder extra kosten. Als extra service heeft CALorie voor ondernemers van de Heemstederweg de Provinciale HIRB-subsidie al klaarstaan. Deze extra subsidie is goed is voor - bovenop de fiscale mogelijkheden die ondernemers al hebben - een extra investeringsbesparing van 10% op zonnepanelen en 20% op een warmtepomp.

Ter illustratie: Anderhalf jaar terug is het ondernemers team van CALorie begonnen met het adviseren van ondernemers op de Castricummerwerf. Daar zijn inmiddels al zestien bedrijven waar besparingen tot wel 15.000 euro per jaar gerealiseerd zijn. Natuurlijk is dat per ondernemer verschillend, afhankelijk van de koop/huur situatie, of men lid is van een VVE, van gas/elektra verbruik per jaar en uiteraard van de staat van het pand. “Maar we kunnen uit ervaring zeggen, dat de terugverdientijd slechts 1,5 tot 3 jaar is. Meer informatie? Mail naar info@

calorieenergie.nl

Afbeelding
Nieuwe tuin ingericht voor De Hoep Algemeen 22 sep, 19:52
Afbeelding
Cascantar zoekt bassen en tenoren Algemeen 22 sep, 19:50
Afbeelding
Kampeerders winnen Bakkum Bruist Straatprijs Algemeen 22 sep, 19:48
Afbeelding
‘Eerste Kwartier’ met bubbels ingewijd Algemeen 22 sep, 19:46
Afbeelding
Soepcafé weer van start Algemeen 22 sep, 19:44
Afbeelding
Van Harten over de Liefde in De Oude Keuken Algemeen 22 sep, 19:41
Afbeelding
Week tegen de Eenzaamheid in Castricum Algemeen 22 sep, 19:39
Afbeelding
Burendag, Henri Schuyt Pakt Uit! Algemeen 22 sep, 19:38
Afbeelding
Eerste hulp aan kids bij ongelukken Algemeen 22 sep, 19:36
Afbeelding
Smaakmakers Festival 2023 al agenderen Algemeen 22 sep, 19:34
Afbeelding
Wandeling met muziek Algemeen 22 sep, 19:33
Afbeelding
‘Opvang Oekraïners niet zo eenvoudig’ Algemeen 22 sep, 19:29
Afbeelding
Prinsjesdag 2022: de belangrijkste plannen op een rij Politiek 20 sep, 19:22