Zuid-Afrikaanse kunst bij De Oude Keuken

Algemeen
Afbeelding
(Foto: )

CASTRICUM - In De Oude Keuken, Parklaan 117, is van 1 augustus tot 2 oktober het werk te zien van de Zuid-Afrikaanse kunstenaar Kim van Herwijnen. 

Gedachten en emoties omzetten

Als kleinzoon van de kunstschilder Jan van Herwijnen staat ook voor Kim zijn hele leven in het teken van kunst. In Zuid-Afrika heeft hij een opleiding gevolgd aan de ‘Art School’. Van Herwijnen is een gevoelige man, die zijn gedachten en emoties omzet in krachtige en doorvoelde werken. Zijn schilderen nodigen de kijker uit om deelgenoot te worden van zijn wereld.

‘Schilderij is een spiegel’

Van Herwijnen tekent en schildert elke dag. Voornamelijk portretten. Een aanleiding kan een ontmoeting zijn of een boek dat hij leest. Schilderen is voor hem doen, maar wat hem drijft, is het unieke in ieder mens te zien. “Een schilderij is een spiegel van je ware ik “, aldus van Herwijnen. Een persoonlijke blik die van binnen komt en zich uit.

 Twee middagen is van Herwijnen op atelier Anders Bekeken te vinden (tegenover De Oude Keuken). Daar werkt hij graag op flink formaat. Deze werken zijn komende weken te zien in het restaurant.

Werk van Kim van Herwijnen.