Jazz jamsessies weer van start

Algemeen
Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

CASTRICUM - Oude stijl jazzorkest Dixiefun uit Castricum organiseert al een paar jaar jamsessies, waar veel muzikanten op af komen. Zondag 14 augustus is het weer zover na alle coronaperikelen en problemen met de huisvesting. Een jamsessie is een min of meer spontane, onvoorbereide vorm van muzikaal samenspel, meestal in het jazzgenre.

In Sans Souci  

Een van de enthousiaste aanjagers is Paul Knebel. Hij vertelt: “Na een periode van stilstand gaan de jamsessies oude stijl jazz weer beginnen met een nieuw seizoen. We zijn van locatie veranderd en belangstellenden zijn welkom in de recreatieruimte van Sans Souci. Iedereen wordt zondagmiddag 14 augustus met open armen ontvangen door de bewoners en muzikanten vanaf 13.30 uur. De toegang is gratis.”

Na een concert van een oude stijl jazz orkest gaat de jam beginnen. Knebel vervolgt: “Onder de bezielende leiding van de ‘Grand Master of the jam’ Frank Dam formeren de aanwezige muzikanten orkestjes, die elk een paar nummers spelen uit Cjam, een website met meer dan duizend stukken bladmuziek oude stijl jazz. Muzikanten worden uitgenodigd om mee te komen doen. Dit evenement is uniek in Noord-Holland en de muzikanten komen uit de hele provincie. De drempel is laag en de akoestiek in de zaal is erg goed.”