Lars van Keulen naar Zuid-Afrika

Algemeen
Het team bij de gate op Schiphol.
Het team bij de gate op Schiphol. (Foto: aangeleverd)

Lars, studerend in Delft, werd samen met zijn team vanaf luchthaven Schiphol uitgezwaaid door hun strategisch coach Marc Lammers. De komende maand bereidt het team zich voor op alle mogelijke obstakels die zij kunnen tegenkomen in de zonnerace van Johannesburg naar Kaapstad. Komende 9 september verschijnt het team aan de start van de race.

CASTRICUM - Lars van Keulen uit Castricum is met medestudenten uit Delft vertrokken naar Zuid-Afrika voor deelname aan de Sasol Solar Challenge, die plaatsvindt van 9 tot en met 16 september. 9 september verschijnt het team aan de start.

Tweejaarlijkse zonnerace 

De Zuid-Afrikaanse Sasol Solar Challenge is een tweejaarlijkse zonnerace van Johannesburg naar Kaapstad. Dit jaar gaan teams van over de hele wereld de strijd aan om deze achtdaagse race te rijden zonder ook maar een druppel brandstof te gebruiken. De Sasol Solar Challenge is uniek vanwege de wisselende weersomstandigheden en een hoogteverschil van bijna 2000 meter. Voor de gloednieuwe technologie in de zonneauto’s is dit de ultieme test.

Extra spannend 

Extra spannend voor de studenten uit Delft, want zij verschijnen dit jaar voor het eerst in de geschiedenis van het Solar team met een eigen gebouwde motor aan de start. De nieuwe motor kan tot twee keer zoveel vermogen leveren met hetzelfde gewicht en is efficiënter dan de eerdere motoren.

Lars: “Wij werken hier al een jaar naar toe met alle betrokken studenten. Spannend, inderdaad. Mooie uitdaging.”