Tuinkunst

Algemeen
Kunst van Erik Bakker.
Kunst van Erik Bakker. (Foto: aangeleverd)

CASTRICUM - De Tuin van Kapitein Rommel organiseert van 12 tot en met 18 september Kunst in de Tuin met als thema: Licht en Zwaartekracht. Er zijn de kunstwerken te zien van Erik Bakker, Jola Geldermans, Marije Samuels, Susanne van Rhenen en Anja Jonker. Openingstijden zijn van 9.30 tot 16.30 uur, zaterdag en zondag vanaf 10.30 uur. Toegang is gratis.  

Met deze exposities wordt voor de tiende keer invulling gegeven aan de gezamenlijke passie voor natuur en kunst in de Tuin van Kapitein Rommel. De Tuin is een unieke plek in Castricum. Voor Kunst in de Tuin nodigt kunstenares Anja Jonker verschillende  kunstenaars uit om in deze natuurlijke oase te exposeren. Zij zoekt de samenwerking en verbindt de kunstenaars met de tuin en met elkaar. Hierdoor ontstaat er in de Tuin van Kapitein Rommel een magische, creatieve en natuurlijke versmelting. “Het wordt een broedplaats. Daar krijg ik vleugels van”, zegt Anja Jonker.

Anja Jonker brengt het beeld “Hemelladder” dat is geïnspireerd op het gedicht “Hemelsleutel”’ van Susanne van Rhenen dat in de Tuin van Kapitein Rommel ontstond. Jola Geldermans is ervaren portretbeeldhouwster uit Beverwijk. Erik Bakker is vormgever en muzikant. Geïnspireerd door prachtig hout uit de Jungle maakt Erik zijn objecten. Susanne Van Rhenen is dichteres, natuurgids en fotografe. Zij dicht zwaar en licht. Over beestjes en vlinders. Over natuur die vergaat en ontstaat. Ze fotografeert met scherpe blik, al het kleine gewriemel dat u en ik, ontgaat. Marije Samuels speelt met klanken en materialen uit de natuur. In de natuur is niet alles wat het lijkt te zijn. De metaforen die de natuur ons laat zien verwerkt Marije Samuels graag in haar werk.