Nieuwe indrukwekkende expositie over het spoor bij Oud-Castricum

Algemeen
Een van de nostalgische beelden.
Een van de nostalgische beelden. (Foto: Oud-Castricum)

CASTRICUM - Vanaf zondag 4 september is bij Oud-Castricum tijdens de open dagen een nieuwe tentoonstelling onder de naam ‘Castricum Spoort’ te bezichtigen.


Spoorlijn door het dorp

De expositie geeft een overzicht van het ontstaan en verdere ontwikkelingen van de spoorlijn die door het dorp loopt. In beeld komen onder andere de verschillende stationsgebouwen, de overwegen en seinhuizen. Daarnaast worden diverse functies van de spoorlijn belicht, zoals het personenvervoer en de overslag van goederen als kolen en veilingproducten. Ook wordt aandacht besteed aan het trammetje, dat lang geleden van het station naar Duin en Bosch liep en wordt er ingezoomd op de aanleg van het viaduct Zeeweg. Eveneens zijn er delen te zien van een keramiek, die tot de laatste renovatie in het station hing en onlangs door Oud-Castricum is teruggevonden. Verder wordt er doorlopend een film vertoond met nostalgische beelden van spoor en tram.

Het is dus zeker de moeite waard om zondag 4 september een bezoekje te brengen aan De Duynkant aan de Geversweg 1B. Belangstellenden zijn van harte welkom van 13.30 tot 16.00 uur. De toegang voor donateurs is gratis en overige bezoekers betalen één euro entree. Deze expositie duurt tot en met april volgend jaar en is elke eerste en derde zondag van de maand te bezoeken.

Expositie over het spoor bij Oud-Castricum