Kampeerders winnen Bakkum Bruist Straatprijs

Algemeen
Camping De Groene Hoek won de Bakkum Bruist Straatprijs van 2022.
Camping De Groene Hoek won de Bakkum Bruist Straatprijs van 2022. (Foto: Linda Rullens)

BAKKUM - Bakkum bruiste volop tijdens de vijfde lustrumeditie van het evenement, dat buren en wijken met elkaar verbindt. Diverse straten die grenzen aan De Groene Hoek bij de Vinkenbaan ontmoetten elkaar op hun dagjescamping die voorzien was van waslijnen, tafeltennis, barbecues, kinderdisco en talrijke campers en tenten. Kampeerders van De Groene Hoek wonnen de Bakkum Bruist Straatprijs.

Tuin omgetoverd

Burgemeester Toon Mans reikte de straatprijs namens de jury uit, die erg onder de indruk was van de originaliteit, die Bakkummers toonden ter gelegenheid van het populaire dorpsevenement. De prijs voor het mooist versierde huis ging naar Rimavino Wijnshop in de Bakkummerstraat, die de tuin had omgetoverd tot een smaakvolle wijnproeverij waar heel Bakkum welkom was voor een hapje en drankje.


Mireille Pieters, die het idee van Bakkum Bruist in 2016 introduceerde, is ook bijzonder tevreden over het lustrum. “Jong en oud heeft zich vermaakt. Hoogtepunten waren de blije, geschminkte gezichten tijdens onze kinderactiviteit en Sambaband Bateria Unidos d’Alcmaria, die swingend van straat naar straat ging. Straten en wijken borrelden en barbecueden erop los en hadden weer verrassende thema’s.

De verkleeddoos mocht weer open en Bakkum bruiste met buren in sombrero’s, galajurken en tropische outfits. We hebben samen weer enorm gelachen en genoten en bedanken onze straatambassadeurs, sponsoren en de gemeente die dit dorpsfeest weer mede mogelijk hebben gemaakt.”

Bakkum bruiste volop tijdens de vijfde lustrumeditie van het evenement, dat buren en wijken met elkaar verbindt.