Een uitstekende bron van energie.
Een uitstekende bron van energie. (Foto: aangeleverd)

Notenkennis - 4 Gezondheidsvoordelen van Cashewnoten

Algemeen

Gezond leven heeft alles te maken met voeding, en noten zijn een belangrijke aanwinst voor onze gezondheid. Er zijn dan ook veel noten die ons essentiële voedingstoffen kunnen leveren. Een van die super gezonde hartige snacks zijn cashewnoten. Hoewel cashewnoten wel echte caloriebommen zijn, met bijna 600 calorieën per 100, zijn ze desondanks een populair tussendoortje en worden ze als een echt supervoedsel beschouwd. Cashewnoten zijn dus een belangrijk onderdeel van een evenwichtige voeding. In deze blog vind je vier redenen waarom je cashewnoten in je dieet zou moeten opnemen.

1. Een uitstekende bron van energie

Cashewnoten bestaan voor bijna 40% uit gezonde, onverzadigde vetten en zijn dus calorierijk. Gelukkig is het grootste deel gezonde vetzuren, waardoor cashewnoten niet kunnen worden geclassificeerd als een ongezonde snack. Integendeel, ze leveren belangrijke vetzuren die niet alleen energie leveren, maar ook een positief effect hebben op het cardiovasculaire systeem – het wekelijks eten van cashewnoten wordt aanbevolen om ongezonde snacks te vervangen en zo het cholesterolgehalte te verlagen. Cashewnoten beschikken over een hoog gehalte van complexe koolhydraten en vezels, wat betekent dat de consumptie van cashewnoten een gezonder bloedsuikerniveau kan ondersteunen en het risico op gewichtstoename verminderen.

2. Ondersteuning van de hersenfunctie

De B-vitaminen die in cashewnoten te vinden zijn, hebben een positieve invloed op de hersenfunctie. Neem bijvoorbeeld vitamine B1, ook bekend als thiamine, die een positief effect heeft op de enzymen die bijdragen aan de koolhydraatstofwisseling. Vitamine B1 is daarom essentieel voor de benutting van koolhydraten. Bovendien is het belang van deze vitamine verbonden aan het optimaliseren van de hersenactiviteit, aangezien de hersenen afhankelijk zijn van energie in de vorm van glucose, die weer wordt geproduceerd bij de afbraak van koolhydraten!

3. Perfect voor de spieropbouw

Ben je op zoek naar eiwitrijke noten, dan koop je cashewnoten online bij de Kruidenbaron! Cashewnoten bevatten namelijk 18 gram eiwit per 100 gram, wat ze een geweldige bron van eiwitten maakt, erg handig voor vegetariërs. De aminozuren in cashewnoten helpen bovendien bij de opbouw en het onderhoud van spieren, en zijn de basisbouwstenen voor de opbouw en regeneratie van cellen en weefsels.

4. Cashewnoten stimuleren het immuunsysteem

Wist je ook dat cashewnoten als tussendoortje een uitstekend effect hebben op het immuunsysteem? Een van de redenen daarvoor is dat ze rijk zijn aan zink. Dit is een antioxidant die ervoor zorgt dat het de vrije radicalen bestrijdt die ons organisme kunnen schaden. Daarnaast helpt zinkt bij verbetering van de structuur van onze slijmvliezen, waardoor het moeilijker is voor virussen en bacteriën om ons ziek te maken!

Afbeelding
Sfeervolle kerstklanken in Pancratiuskerk Algemeen 2 dec, 16:26
Afbeelding
Dorpskerk centraal bij herinrichting Algemeen 2 dec, 16:23
Afbeelding
Supertrap speelt Supertramp Algemeen 2 dec, 16:19
Afbeelding
We bakken ze weer bruin Algemeen 2 dec, 16:16
Afbeelding
Zing mee met Kleinkoor Castricum Algemeen 2 dec, 16:13
Afbeelding
Drystack profiteert nog steeds van winst OVNH: ‘Zelfs vanuit Australië was er interesse’ Algemeen 2 dec, 16:10
Afbeelding
Niet geknipt in Dorpshart bij ‘strijd’ om autoluw Algemeen 2 dec, 16:09
Afbeelding
Open Dag bij het Horizon College Algemeen 1 dec, 16:16
Afbeelding
Wanneer mag je een deurwaarder inschakelen? Algemeen 1 dec, 15:56
Afbeelding
Het plezier spat van de inkt af Atelierbezoek 30 nov, 13:24
Afbeelding
Virgil van Dijk, de rots in de branding van Oranje Oranje 29 nov, 11:00
Afbeelding
Oranje in Qatar: matige start kan leiden tot groot succes Oranje 28 nov, 15:00
Afbeelding
Green Soap Company: ‘Doe mee aan de OVNH, alleen al voor publiciteit en een groter netwerk’ Algemeen 28 nov, 10:59