‘Help de minderbedeelden in ons dorp’

Algemeen
Geef massaal aan de Voedselbank, vrijdag 7 oktober van 10.00 tot 12.00 uur bij de St. Pancratiuskerk.
Geef massaal aan de Voedselbank, vrijdag 7 oktober van 10.00 tot 12.00 uur bij de St. Pancratiuskerk. (Foto: aangeleverd)

CASTRICUM - Ruin twee jaar geleden, 8 mei 2020, startte een voedselinzameling op het kerkplein voor de St. Pancratiuskerk. Dit was een initiatief van de werkgroep Caritas van de R.K. parochie De Goede Herder en de Diaconie van de Protestantse kerk Castricum. 

‘Wekelijks kloppen meer gezinnen aan voor hulp’

De reden hiervoor was de vraag om extra inzamelingen door Voedselbank IJmond Noord naar aanleiding van de coronacrisis en daardoor extra aanvragen voor hulp. De spontane reactie van vele Castricummers heeft dit initiatief tot een succes gemaakt. 

Jeanne Lammertink namens de organisatie: “Veel houdbare voedingsmiddelen en contant geld hebben wij sindsdien mogen ontvangen. Bij de start van de inzameling hebben wij niet kunnen denken dat nu - mede door de gevolgen van de oorlog in de Oekraïne en gestegen levenskosten - de nood zo groot is, dat er nu grote zorgen zijn bij de Voedselbank of er genoeg is voor iedereen die er voor in aanmerking komt. Wekelijks zijn er meer gezinnen die aankloppen voor hulp. Minder aanvoer van voedsel van de supermarkten gezien de verandering van hun inkoopbeleid, waardoor minder overschotten overblijven. Dit betekent helaas ook minder aanvoer bij de Voedselbank. Wij staan bij de St. Pancratiuskerk vrijdag 7 oktober van 10.00 tot 12.00 uur klaar om producten en financiële bijdragen in ontvangst te nemen voor alle Castricummers, die voor hun levensonderhoud producten niet kunnen kopen. Alle producten die in een gewoon huishouden nodig zijn en binnen de houdbaarheidsdatum vallen, zijn welkom. Wij hopen, dat Castricummers massaal de minderbedeelden helpen.”