Ryanne van der Meer in Johanna’s Hof

Algemeen
Bekijk het werk van de Castricumse Ryanne van der Meer in de galerij van restaurant Johanna’s Hof.
Bekijk het werk van de Castricumse Ryanne van der Meer in de galerij van restaurant Johanna’s Hof. (Foto: aangeleverd)

CASTRICUM - Bekijk het prachtige werk van de Castricumse Ryanne van der Meer in de galerij van restaurant Johanna’s Hof. In deze eerste solo-expositie laat Ryanne belangstellenden door haar ogen kijken naar de details van de natuur en van alledaagse zaken.

‘ik vergeet alles, mijn koffie staat ook altijd koud te worden’

Ryanne volgde haar opleiding aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Breda waar zij koos voor de mode afdeling. Na haar opleiding werkte zij als confectie tekenaar en later als ontwerpster. Daarna werd het tijd voor haar eigen boetiek in Amsterdam. Klanten konden hun alternatieve wensen voor bruidsmode aan haar uitleggen en Ryanne ontwierp hun alternatieve bruidsdroom. Er kwam een moment van relatie en kinderen krijgen en zij liet het ontwerpen los.


Ze bleef wel altijd het verlangen houden om met olieverf te werken. Uiteindelijk vond zij haar plek in een atelier waar zij leerde hoe zij ambachtelijk met haar eigen touch deze techniek onder de knie kon krijgen. Nu zegt zij zelfs: “Als ik olieverf ruik dan kom ik thuis.”’ 

Ryanne werkt heel gedetailleerd, soms met paletmes en dan weer wat subtieler met penselen. Zij zoekt naar hoe zij het beste haar gevoel bij het onderwerp kan neerzetten. “Het maakt mij zo blij om gewoon alleen maar met schilderen bezig te zijn, ik vergeet alles, mijn koffie staat ook altijd koud te worden. ‘Sinds ik schilder voel ik lichamelijk ook veel beter ik beweeg meer en mentaal is het heel goed voor mijn zelfvertrouwen.”

Johanna’s Hof aan de Zeeweg, expositie van 1 oktober t/m 31 december.

 Meer informatie: ryannevandermeer@ziggo.nl

Afbeelding
Afbeelding