Lorenzo van Riet staakt strijd: lekke band

Algemeen
Lorenzo van Riet overlegt hier met teammaat Willem Meijer.
Lorenzo van Riet overlegt hier met teammaat Willem Meijer. (Foto: Bert Westendorp)

ZANDVOORT/CASTRICUM - Teleurstelling was er volop zondagmiddag op de piste van Zandvoort bij Castricummer Lorenzo van Riet. Met een lekke band moest Lorenzo zijn BMW M2 in het Scheivlak achterlaten tijdens race 2 van ‘Trophy of the Dunes’. Op dat moment lag Lorenzo op een veelbelovende vierde plaats. Routinier Duncan Huisman was de winnaar.

Op zaterdag verliep alles prima voor Lorenzo die samen met teammaat Willem Meijer dit seizoen deelneemt aan de BMW M2 competitie. Na een verbeten strijd veroverde het team een knappe tweede positie achter winnaar Maxime Oosten.


Pim van Riet, vader van Lorenzo, doet dit seizoen met een Mazda MX 5 mee in de strijd voor de gelijknamige Mazda Cup. Beide dagen brachten niet het succes waar Pim op rekende. Zaterdag Kwam Van Riet in de problemen door een crashende voorganger. Meer dan een achtste plek zat er niet in voor de Castricummer. Dominique Kraan wist als eerste het zwart/wit geblokt te passeren. Op zondag moest Van Riet genoegen nemen met een teleurstellende veertiende plek. Niels Langeveld won de cup race. Zaterdag 16 en zondag 17 oktober zijn de volgende races voor onder meer de BMW M2 en Mazda MX 5 op de piste van Circuit Spa/Francorchamps.