FC Castricum laat ADO ’20 ontsnappen

Algemeen
Peijs en Zweet in stelling.
Peijs en Zweet in stelling. (Foto: Sandy Klaver)

CASTRICUM - Als een vloedgolf spoelde het onbegrip over sportpark Noord-End. Anderhalf uur lang je tegenstander opjagen en dan met lege handen naar huis. Dat overkwam FC Castricum, dat al voor rust de trekker had moeten overhalen.

Die inschattingsfout leverde een 1-2 nederlaag op tegen ADO ’20. Kostbaar, pijnlijk en onnodig waren de eerste reacties na afloop. Gevolgd door leerzaam en geduld én afmaken, dan ligt een monsterscore op de loer.

Tegen ADO ‘20 schoot de ploeg van Ralph Blom en Felix Aerts sterk uit de startblokken. In de 12e minuut begon les 1, genaamd counteren voor gevorderden. Met een subtiele steekpass lanceerde Joris Peijs Shane Jansen, die met een beheerste schuiver 1-0 aantekende. De counter ging zo snel als een pitstop van Max Verstappen.

Terwijl Lars Beukers het doel van FC Castricum schoon hield, kreeg Joris Peijs de grootste kans om de wedstrijd te beslissen. ‘JP’ stuitte op doelman Van der Meer.

‘Als je zelf niet scoort, scoort je tegenstander’ luidt een ongeschreven voetbalwet. Elario Zweet, topschutter van FC Castricum, had nog maar net zijn rentree gemaakt toen de bezoekers in de 57e minuut profiteerde Jan Welboren van een grove verdedigingsfout. Even later ramde Tomas Duyn de bal in de linkerbovenhoek: 1-2. Welgeteld vijf grote kansen kreeg FC Castricum daarna, maar het mocht niet baten. Dat deed pijn.