Dorpshart steekt koppen bij elkaar

Algemeen
Ruim 30 leden van het Ondernemersfonds Dorpshart steken de koppen bij elkaar in clubMariz
Ruim 30 leden van het Ondernemersfonds Dorpshart steken de koppen bij elkaar in clubMariz (Foto: Aart Tóth)

CASTRICUM - Ondernemers uit het Dorpshart verenigd in het Ondernemersfonds. Dat is een fonds, waarin onder andere de reclamebelasting, vroeger precario geheten, van de ondernemers terechtkomt met aanvulling van de gemeente.

Een duidelijk verhaal en goede presentatie

Daaruit wordt onder meer de feestverlichting geregeld en worden seizoenmarkten georganiseerd. Na de afrekening van het vorig seizoen te hebben bekeken, werd er uitgebreid ingegaan op de toekomstplannen. Daarbij werd het succes van de seizoenmarkten een pluspunt genoemd. Duidelijk was, dat ondernemers die daarbij hun winkel openhielden, pas in latere instantie daar de vruchten van plukten.

Voorzitter Sander Weel wist de bijeenkomst met een duidelijk verhaal en goede presentatie subliem te leiden met op elke vraag of opmerking uit de zaal een antwoord. Opmerkingen van ondernemers uit de Torenstraat, waarvan een enkeling dit een vergeten gebied vond, werden uitgebreid belicht. De verbinding met het Dorpshart wordt immers onderbroken door gebied zonder winkels. Toch was de algemene indruk, dat het afgelopen seizoen succesvol was na de coronajaren.

Oldtimers

Bij de seizoenmarkten sprongen de thema’s oldtimers en kleedjesmarkt er duidelijk bovenuit. Ook de bijdrage bij het Castricums Smaakmakers Festival bleek een goede zet, waarbij wordt uitgekeken naar 2 en 3 september 2023. Ook de data voor de seizoenmarkten 2023 kunnen al in de agenda worden gezet: 16 april, 14 mei met wederom oldtimers: 18 juni, 16 juli, 20 augustus en afsluitend 17 september.

Dit jaar wordt nog opnieuw het succesvolle Candlelight Shopping georganiseerd, zaterdag 17 september met een levende kersstal op het Bakkerspleintje, podium op het Dorpsplein met kerstmuziekoptredens, kinderkoor, Emergo, springkussen op het Kerkplein en natuurlijk de kerstman. Het Dorpshart met zijn ondernemers zijn er klaar voor van zich te laten horen tijdens de feestdagen en volgend seizoen positief tegemoet te gaan. Naar verwachting gaat de gemeente met de opwaardering van het Kerkplein aan de gang, wat als zeer positief werd ontvangen door de aanwezigen.