Romy en Isabel samen met Muttathara in actie voor Gambia.
Romy en Isabel samen met Muttathara in actie voor Gambia. (Foto: aangeleverd)

Romy en Isabel in actie voor Gambia

Algemeen

CASTRICUM - In februari 2023 reizen Romy van Well (15) en Isabel Huisman (16) uit Castricum met medeleerlingen van het Jac. P. Thijsse College naar Gambia om een week vrijwilligerswerk te doen op het Mansa Colley Bojang College.

Isabel: “Onze school gaat al jaren op werkweek naar Gambia. Dit jaar wilde Romy en ik graag mee om te helpen. De school startte als kleine school van 30 leerlingen, maar is onderhand uitgegroeid tot een school voor meer dan 1000 leerlingen. Romy: “De school loopt al van de kleuterklas tot en met de middelbare school, maar ze willen ook graag een pre-university bouwen. Wij gaan helpen bij het leggen van de fundering voor het gebouw.”

Voor de bouwmaterialen is geld nodig. Romy en Isabel kwamen op het idee om hiervoor contact te zoeken met Muttathara. Zij steunen namelijk jaarlijks veel projecten in ontwikkelingslanden. Romy: “We maakten een presentatie over het Gambia project en Muttathara was enthousiast. Vervolgens kwamen we op het idee om boeken en speelgoed in te zamelen. Via de buurtapp, vrienden en het werk van Romy’s moeder bij een uitgeverij werden ontzettend veel spullen verzameld. Deze werden afgelopen vrijdag verkocht tijdens een speciale markt bij Muttathara.” Isabel: “De sfeer was super gezellig in de winkel en er kwamen veel mensen op de markt af. Aan het einde van de middag was het moment daar: hoeveel was er opgehaald? 566 euro! Daar waren we superblij mee, boeken kosten namelijk maar een of twee euro, dus er was ontzettend veel verkocht. Maar we waren compleet verrast toen de projectgroep van Muttathara ons verraste door het bedrag aan te vullen met nog eens 2000 euro. Echt super!’’

In februari is het zover. Dan reizen de meiden af naar Gambia. Ze zijn ook vooral benieuwd naar de andere cultuur en manier van leven. Romy: “In Nederland is alles zo goed geregeld, alles is er altijd. Het lijkt me interessant om eens te zien hoe mensen in Gambia leven, hoe kijken zij naar de wereld? Dat biedt ons weer een nieuw perspectief.” Isabel: “En hopelijk wordt het naast hard werken ook hartstikke gezellig.”

Afbeelding
Samen de winter door dankzij 'Energie Klussers' Algemeen 1 feb, 09:53
Afbeelding
Vacature vrijwilliger Weidevogelbescherming Algemeen 1 feb, 08:46
Afbeelding
SAKKIE'z voor je boodschappen, lekker duurzaam! Algemeen 31 jan, 16:28
Afbeelding
Kom Binnen Bij Bedrijven Dagen Financieel 31 jan, 11:55
Afbeelding
De Hartstichting zoekt collectanten in Castricum, Bakkum en Akersloot! Algemeen 31 jan, 11:45
Afbeelding
Autoluwe Dorpshart voorlopig geparkeerd Politiek 31 jan, 11:16
Afbeelding
Werkgroep Veilig Heereweg op tilt Algemeen 31 jan, 10:53
Afbeelding
Partij van de Arbeid en GroenLinks stellen schriftelijke vragen over arrestatie klimaatactivist Politiek 31 jan, 10:15
Afbeelding
PvdA spreekt over het Klimaat en Water Politiek 31 jan, 09:54
Afbeelding
Maatschappelijke Denktank splitst besluit autoluw en overweg Algemeen 31 jan, 09:42
Afbeelding
Prins van Oranje: een 'sprook' met Dieuwertje Blok en Jeroen Kramer Cultuur 31 jan, 09:33
Afbeelding
Zanger René Eshuis bij Zonnebloem Limmen Algemeen 31 jan, 09:17
Afbeelding
Vier ochtenden model boetseren bij Perspectief Algemeen 31 jan, 09:03