The Cast(ricummers) met kerst

Algemeen
Musicalgroep The Cast uit Castricum staat voor het eerst in het theater met een kerstshow.
Musicalgroep The Cast uit Castricum staat voor het eerst in het theater met een kerstshow. (Foto: aangeleverd)

CASTRICUM - Musicalgroep The Cast uit Castricum staat voor het eerst in het theater met een kerstshow. Komende 9 en 10 december, beide dagen om 20.00 uur, is de musical Elf te zien in het Kennemer Theater in Beverwijk.

‘Ze heeft niks met kerst, vooral in het begin niet’

Jovie wordt in Elf de musical vertolkt door Savannah Klein Schiphorst. Zij vertelt: “Jovie is het meisje op wie Buddy een oogje heeft. Ze heeft niks met kerst, vooral in het begin niet. Ze vindt het maar stom, omdat ze laatste jaren geen gezellige kerstdagen had. En ze heeft pech met mannen. Gedurende de musical breekt Buddy haar opgetrokken muren langzaam af en begint ze kerst steeds leuker te vinden. Jovie is ‘all over the place’ en dat ben ik zelf ook. Ik zit bijna nooit stil. Maar we verschillen ook veel hoor. Vooral omdat ik zelf ontzettend van kerst houd en van zingen en dansen. Ik vond dat in het begin lastig. Er zitten veel leuke dansmomenten in de musical. Gelukkig heb ik andere leuke dingen te doen.”

Ervaring opdoen met acteren

Het kerstthema vindt Savannah geweldig. “Het leuke aan dit jaar is ervaring opdoen met acteren. Dansen en zingen doe ik al heel lang. maar acteren nog niet. Ik heb veel geleerd. We werken met een gevarieerde groep. Het voelt een beetje als familie. Iedereen is heel betrokken.”

Waarom we Elf moeten zien, verwoordt ze als volgt. “Het is het perfecte kerstcadeautje. Gezellig naar het theater in kerstsfeer. Daarnaast is het heerlijke musical met veel humor en liefde.”

Kaarten zijn nog verkrijgbaar en te koop via www. kennemertheater.nl