Apotheek Rode Kruis Ziekenhuis Beverwijk mogelijk dicht

Algemeen
Rik Muller van apotheek Geesterduin in Castricum.
Rik Muller van apotheek Geesterduin in Castricum. (Foto: Aart Tóth)

CASTRICUM - We hebben het allemaal wel eens meegemaakt, dat we buiten de normale spreekuurtijden van een huisarts medische hulp en/of medicijnen nodig hebben. Dat kan zijn in de avonduren, ‘s nachts, in een weekend of zelfs op feestdagen. Als het aan het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk ligt, komt daar mogelijk verandering in.

Rik Muller van apotheek Geesterduin in Castricum vat het als volgt samen: “Het gaat anders worden als het aan het Rode Kruis Ziekenhuis ligt. Op dit moment is daar een gigantische verbouwing aan de gang, waardoor het totale oppervlak zeker een derde groter wordt. Daar blijkt nu net geen ruimte meer te zijn voor de apotheek, zo is al medegedeeld. Dit terwijl er niet meer ruimte nodig is als nu het geval is. Patiënten van de Huisartsenpost en Spoedeisende Hulp kunnen dus in een onzekere toekomst niet meer terecht bij de apotheek en zullen naar Velsen-Noord moeten waar een apotheek gevestigd is die ook 24 uur in bedrijf is. Niet echt handig als je lange tijd op de Huisartsenpost of Spoedeisende Hulp behandeld bent, om vervolgens op wat voor manier dan ook ‘s nachts naar Velsen-Noord te gaan.”

‘Door verbouwing geen ruimte meer voor apotheek’

Andere gedachten

Apotheken uit Castricum, Heemskerk, Uitgeest, Beverwijk, Wijk aan Zee leveren nu nog personeel aan de dienstapotheek bij het Rode Kruis Ziekenhuis en voorzien daarmee duidelijk in een behoefte. Uitwijkmogelijkheid zou in sommige gevallen het Noordwestziekenhuis Alkmaar kunnen zijn, die ook een Huisartsenpost heeft en Spoedeisende Hulp. Daarbij in de directe omgeving een apotheek die ook 24 uur service geeft. Rik Muller geeft aan dat er op allerlei manieren wordt geprobeerd bestuursleden van het Rode Kruis Ziekenhuis op andere gedachten te brengen.