Training ‘Maatje zijn’ voor vrijwilligers

Algemeen
Maatjes zijn er echt voor een ander.
Maatjes zijn er echt voor een ander. (Foto: Andrea Piacquadio)

CASTRICUM - Vrijwilligers Informatie Punt Castricum geeft regelmatig trainingen voor vrijwilligers. Dinsdag 14 februari is van 10:00 tot 12:30 uur de training ‘Maatje zijn’ bij Cultureel Centrum Geesterhage aan de Geesterduinweg 3 te Castricum. De training is gratis maar opgeven is wel noodzakelijk en kan via de website van de Vrijwilligersacademie: www.vrijwilligersacademiebuch.nl.

Als maatje werk je een-op-een met anderen. Je bent gekoppeld aan iemand die een extra steuntje in de rug nodig heeft op een bepaald gebied. Zo wil bijvoorbeeld een nieuwkomer graag de taal leren, de buurtbewoner een bezoekje ontvangen voor de gezelligheid of de chronisch zieke een goed gesprek voeren. Maatjes zijn er echt voor een ander.

 Als maatje heb je boeiende ontmoetingen en doe je mooie en nieuwe ervaringen op. Die leveren soms ook vragen en twijfels op. Ben ik nog wel een maatje, of word ik langzamerhand een vriendin/vriend of zelfs een hulpverlener? Mag ik wel zo veel betekenen dat de ander mij bijna niet meer missen kan en steeds meer verwacht? Is er voldoende ruimte om over de grenzen en wensen van mij, als maatje, te praten en te overleggen? 

Deze training biedt gelegenheid om over deze en andere vragen te praten, na te denken en hiervoor naar oplossingen te zoeken. Samen met de docent Hans van der Wielen en collega-maatjes praten we over rollen en taken en staan we stil bij het benoemen van jouw grenzen en wensen.

Voor vragen, neem contact op met Shirley Serno, Vrijwilligers Informatie Punt Castricum/vip@welzijncastricum.nl.