Inzamelingsactie Voedselbank

Algemeen
De inzamelingsactie blijft hard nodig.
De inzamelingsactie blijft hard nodig. (Foto: Julia M Cameron)

CASTRICUM - Aan de gulle gevers aan de Diaconie De Goede Herder wordt gevraagd om weer te komen op vrijdag 3 februari tussen 10:00 en 12:00 uur om houdbaar voedsel te brengen of te doneren in de donatiebox aan de Dorpsstraat 113 te Castricum.

De inzamelingsactie voor de Voedselbank door de Diaconie De Goede Herder, die startte in mei 2020, kan terugkijken op een succesvolle periode dankzij de gulle gevers die elke eerste vrijdag van de maand tussen tien en twaalf uur hun giften komen brengen. Het resultaat tot december 2022 is 300 kratten, ruim zesduizend euro en vele vormen van spaaracties en DE-bonnen. Dit alles is voor honderd procent voor de Voedselbank.

Hard nodig

De inzamelingsacties die gevoerd worden zijn hard nodig om de Voedselbank haar werk te kunnen laten doen op de vijf uitdeelpunten, waaronder die van Castricum vanuit het parochiecentrum naast de Pancratiuskerk. Tijdens de nieuwjaarsspeech van de burgemeester kwam de informatie dat er in de gemeente Castricum 1.110 inwoners zijn die een extra uitkering hebben ontvangen van de gemeente, als hulp in de nood. Dit getal, afgezet tegen het aantal klanten dat wekelijks komt bij afhaalpunt in Castricum: namelijk 30 adressen, betekent dat er nog vele inwoners zijn die recht hebben op hulp via de Voedselbank maar deze hulp vermoedelijk niet weten te bereiken. Deze mensen worden opgeroepen op om langs te komen bij Stichting Welzijn aan de Dorpsstraat en zich daar te laten informeren hoe zij gebruik kunnen maken van de hulp via de Voedselbank. Ook de inwoners die personen kennen die hulp nodig hebben, worden gevraagd tot actie te komen en hen op de beschikbare hulp te attenderen.