Gratis bomen voor inwoners gemeente Castricum

Algemeen
Gratis bomen voor inwoners van de gemeente Castricum.
Gratis bomen voor inwoners van de gemeente Castricum. (Foto: aangeleverd)

CASTRICUM - Iedereen in de gemeente Castricum kan zaterdag 4 februari tussen tussen 10.00 en 13.00 uur gratis bomen en struiken ophalen bij de Meer Bomen Nu bomenhub in Bakkum aan de Duinenboschweg ter hoogte van het einde van de Zanderijweg.  In totaal zijn er duizenden gratis boompjes en struiken op te halen. Aanmelden kan via het formulier op de website: www.meerbomen.nu/gratis-bomen-voor-castricum-2/. 

Bonnie Snoek van Team Meer Bomen Nu Noord-Holland: “De afgelopen maanden hebben de vrijwilligers van Meer Bomen NU en PWN duizenden boompjes geoogst op plekken waar deze ongewenst waren. Dat gebeurde in het Noordhollands Duinreservaat, bij het Wormer- en Jisperveld en in de bospercelen bij Duin en Bosch. De boompjes werden direct weggegeven aan mensen die hun tuin of erf wilden vergroenen, scholen en bedrijven. De overige boompjes zijn tijdelijk opgeslagen op de bomenhub aan de Duinenboschweg in Bakkum. De gemeente Castricum, sinds dit jaar partner van Meer Bomen Nu, bracht wilgen om uit te delen. Het assortiment werd nog aangevuld door mooie soorten van andere bomenhubs in Noord-Holland.” 

Landelijke campagne

Meer Bomen Nu is een landelijke campagne van Urgenda om Nederland sneller te vergroenen voor het klimaat en de biodiversiteit. De weggeefactie is mede mogelijk gemaakt door de gemeente Castricum. De zaailingen zijn tussen de halve en twee meter groot en de wilgen maximaal 3,5 meter. Je mag zoveel bomen meenemen als je maar wilt, zolang de voorraad strekt. Voor sommige bijzondere soorten geldt wel een maximum. Kom op de fiets of als je veel bomen wilt halen met de auto (met aanhanger). Auto’s graag parkeren langs de sloot.