Gedeputeerde Esther Rommel geeft lezing

Algemeen
Esther Rommel, gedeputeerde van de provincie Noord-Holland (Natuur en Landschap).
Esther Rommel, gedeputeerde van de provincie Noord-Holland (Natuur en Landschap). (Foto: Provincie Noord-Holland)

CASTRICUM - 15 februari om 19.30 uur geeft Esther Rommel, gedeputeerde van de provincie Noord-Holland voor Natuur en Landschap, een lezing in de Tuin van Kapitein Rommel. Er zijn beperkt plaatsen beschikbaar. Reserveer daarom tijdig op www.tuinvankapiteinrommel.nl. Toegang is € 3,50 inclusief koffie of thee.

Noord-Holland is een prachtige provincie met unieke landschappen, alleen al in de omgeving van Castricum zijn er polders, moeraslanden, duinen en open water. De druk op het landschap is echter enorm, zo stelt gedeputeerde Esther Rommel. Noord-Holland heeft te maken met klimaatverandering, moet de natuur beschermen én er ligt een woningbouwopgave waarbij er ook gekeken wordt waar plek is om duurzame energie op te wekken. Rommel gaat in haar lezing onder andere in op het behoud van het landschap voor de toekomst.

Respect voor de natuur

Kapitein Rommel was de oud oom van Esther Rommel. Respect voor de natuur heeft zij van jongs af aan meegekregen. Iedereen moet kunnen genieten van de natuur die Noord-Holland rijk is, zo vindt Rommel. Ze is opgegroeid in Noord Kennemerland, één van de 32 landschappen met de titel “Bijzonder Provinciaal Landschap”. Deze omgeving is voor haar een speciale plek omdat zij hier in de winter kon schaatsen, in de zomer het landschap in kon lopen en in het voorjaar naar de eerste kievit zocht maar ook over slootjes sprong. Beschermen van dit landschap is belangrijk voor de weidevogels, watervogels, de zoogdieren en de vissen die er leven, stelt Rommel.