STAP-regeling aangescherpt: herstart 28 februari

Algemeen
Met STAP-budget kun je een cursus of training te volgen en daarmee je positie op de arbeidsmarkt verbeteren.
Met STAP-budget kun je een cursus of training te volgen en daarmee je positie op de arbeidsmarkt verbeteren. (Foto: Pexels)

REGIO - Er zijn maatregelen genomen om misbruik en oneigenlijk gebruik van het STAP-budget te voorkomen. Er komt een begrenzing van een maximaal aantal toekenningen per opleiding per opleider per kalenderjaar. Ook worden opleiders die beloningen zoals reisjes of cadeaus aanbieden aangepakt en is de definitie van scholing aangescherpt. De toegewezen subsidies worden na iedere aanvraagperiode openbaar gemaakt. 

Het STAP-budget kan – zoals gepland – vanaf 28 februari weer worden aangevraagd.

Wat is STAP-budget?

STAP staat voor STimulering van de ArbeidsmarktPositie. Met STAP-budget kun je jouw positie op de arbeidsmarkt verbeteren. STAP-budget is een subsidie voor scholing. Het is een geldbedrag van maximaal 1000 euro dat je een keer per jaar kan gebruiken. 

Vraag STAP-budget zelf aan

Er zijn een aantal voorwaarden voor het aanvragen. Je moet 18 jaar of ouder zijn en nog geen AOW ontvangen. De training, cursus of opleiding moet ook in het STAP scholingsregister staan. Om de twee maanden start een nieuwe aanvraagperiode. Is het budget in deze periode op? Probeer het dan opnieuw in een volgende periode. Is je aanvraag goedgekeurd? Dan maakt het UWV het geld over naar de opleider.

Kijk voor informatie op de website