Muzikaal donateursconcert Emergo

Algemeen
Muziekvereniging Emergo houdt komende 1 april de jaarlijkse donateursavond.
Muziekvereniging Emergo houdt komende 1 april de jaarlijkse donateursavond. (Foto: aangeleverd)

CASTRICUM - Muziekvereniging Emergo houdt komende 1 april de jaarlijkse donateursavond, een van de tradities die vereniging koestert. Veel orkesten zullen deze avond met een kort optreden laten zien, maar vooral laten horen, waartoe zij in staat zijn. Locatie: sporthal De Bloemen, aanvang 19.30 uur. Voor donateurs is de toegang gratis. Belangstellenden die nog geen donateur zijn van Emergo is deze avond een goede gelegenheid om kennis te maken met de vereniging.

Eén van de orkesten die zal optreden is de brassband Backum Brass. Afgelopen 11 maart nam de band deel aan het concours in theater De Lawei in Drachten. Er deden dit keer 20 orkesten mee en de brassband van Emergo kwam uit in de tweede divisie. Onder de bezielende leiding van dirigent Harmen Cnossen, oud-dirigent van de Marinierskapel, behaalde de band voor de uitvoering van Penlee van Simon Dobson, Sleep van Eric Whitacre en Lake of the Moon van Kevin Houben maar liefst 95 van de maximaal 100 punten. Dat betekende niet alleen het hoogst aantal punten van alle deelnemende orkesten, maar ook promotie naar de eerste divisie.

Fanfareorkest

Naast Backum Brass zullen ook het opleidingsorkest, het fanfareorkest, het dagorkest en de big band optreden. Het fanfareorkest, onder leiding van dirigent Erik van de Kolk, heeft speciaal voor het donateursconcert een bijzonder muziekstuk uitgekozen. Acteur en zanger Frans Limburg vertelt het verhaal van de legendarische kapitein Ahab uit het beroemde boek over de walvis Moby Dick. Het verhaal wordt daarbij ondersteund door de muziek van het fanfare orkest. 

Het bestuur en de leden van de vereniging hopen dan ook dat veel donateurs, maar ook zij die dat overwegen te worden, in de gelegenheid zullen zijn om het concert te bezoeken.