Reanimatiecursus met AED

Algemeen
Een hartstilstand komt helaas regelmatig voor.
Een hartstilstand komt helaas regelmatig voor. (Foto: aangeleverd)

CASTRICUM - Een hartstilstand komt helaas regelmatig voor. Thuis, op het werk, op straat of bij het sporten. Zelfs bij geoefende en getrainde sporters is de kans op een hartstilstand aanwezig.

Van levensbelang

Direct hulp kunnen bieden, kan dan een leven redden. In zo’n geval is het belangrijk om te weten wat je kunt doen, zodat je niet hulpeloos hoeft toe te kijken. Daarom organiseert EHBO Vereniging Castricum weer een cursus reanimeren inclusief gebruik van de AED. 

Tijdens de cursus leer je een hartstilstand te herkennen, hoe een reanimatie wordt uitgevoerd en hoe je een AED daarbij kunt gebruiken. De AED is een apparaat waarmee op veilige wijze een stroomstoot kan worden toegediend. De overlevingskans van het slachtoffer neemt hierdoor sterk toe. 

Naast een duidelijk stappenplan is er veel aandacht voor praktische oefening op verschillende oefenpoppen.

Zaterdag 15 april 

De cursus is zaterdag 15 april van 09.00 tot 12.30 uur in het EHBO leslokaal in Cultureel Centrum Geesterhage in Castricum en wordt gegeven door gecertificeerde trainers. De cursus kan veilig gevolg worden. Er gelden strikte hygiëneregels en het aantal cursisten is beperkt. Elke cursist oefent op een schone pop.

Mogelijk (deels) vergoed

De cursus is inclusief instructieboekje en certificaat van de Nederlandse Reanimatieraad. Veel zorgverzekeringen vergoeden (deels) de cursus. Je kunt dit bij je zorgverzekeraar navragen. Of wellicht is je werkgever of (sport)club bereid de kosten te vergoeden. 

Aanmelden

Op de website www.ehbocastricum.nl staat alle informatie over de cursus en een inschrijfformulier. Voor meer informatie of aanmelding kan je ook contact opnemen met het secretariaat van EHBO Vereniging Castricum op tel. 0251-651060 (bij voorkeur tussen 19.30 uur en 21.00 uur) of een e-mail sturen naar:

secretaris@ehbocastricum.nl