‘Buurtbakkie’ in gemeente Castricum

Algemeen
Na een korte winterstop start woensdag 5 april Welzijn Castricum weer met het 'Buurtbakkie'.
Na een korte winterstop start woensdag 5 april Welzijn Castricum weer met het 'Buurtbakkie'. (Foto: aangeleverd)

CASTRICUM - Na een korte winterstop start woensdag 5 april Welzijn Castricum weer met het ‘Buurtbakkie’.

Gewapend met een goed humeur en een flinke bak koffie en thee zijn sociaal werkers van Welzijn Castricum wekelijks te vinden in een buurt binnen de gemeente Castricum. Naast het aanbieden van een ‘Buurtbakkie’ en een luisterend oor willen zij meer zichtbaar zijn in de wijken om vragen te beantwoorden en helpen op te lossen.

Mobiele ontmoetingsplek

Het ‘Buurtbakkie’ is een mobiele ontmoetingsplek waar bewoners in de gelegenheid zijn om met elkaar een gezellig bakkie koffie of thee te drinken. Ook is er de mogelijkheid om vragen te stellen over problemen in de wijk, vrijwilligerswerk of gewoon een verhaal te vertellen. Martijn Schmitz en Maria Yuste van Vlissingen, sociaal werkers van Welzijn Castricum, zullen aanwezig zijn.

Dit jaar trappen zij 5 april af in Castricum bij de jeu de boules baan in het park Hendriksveld ter hoogte van de Oosterweide. Elke week ontvangen buurtbewoners twee dagen van te voren een uitnodiging in de brievenbus.

Een suggestie waar het volgende Buurtbakkie moet komen? Mail dan naar Martijn Schmitz: m.schmitz@welzijncastricum.nl of bel 0251-656562.