Veteranen plaatsen kaarsen bij de oorlogsgraven.
Veteranen plaatsen kaarsen bij de oorlogsgraven. (Foto: archief)

Lichtmoment bij oorlogsgraven Dorpskerk

zondag 24 december 2023 17:00

CASTRICUM - Het Lichtmoment is een landelijk evenement dat ondersteund wordt vanuit het Veteranen Instituut in Doorn. Gemeente Castricum houdt het Lichtmoment 24 december bij de oorlogsgraven bij de Dorpskerk aan het Kerkpad 1 in Castricum. Met het Lichtmoment luiden gemeenten de Kerst in. 

Deelnemers worden 17.00 uur verwacht, waarna er 17.05 uur aangestoken kaarsen bij de oorlogsgraven worden neergezet door Veteranen. Burgemeester Karen Heerschop zal hierna een toespraak houden, waarna Veteraan Hans Walrave een gedicht voordraagt. De Last Post wordt 17.30 uur geblazen waarna er een minuut stilte is. Stichting Veteranen Comité BUCH zal hierna glühwein en warme chocolademelk serveren. 

Veteranen worden in Veteranenuniform met baret of GVT jas met baret, of bij koud weer, een winterjas met baret verwacht. 

Aanmelden bij secretaris Hans Walrave via  j.o.l.walrave@outlook.com.