Impressie van Hilde op het erf van haar nederzetting.
Impressie van Hilde op het erf van haar nederzetting. (Foto: Fred Marschall)

Maandelijks ommetje in Oosterbuurt

zondag 10 maart 2024 13:00 tot zondag 13 oktober 14:30

CASTRICUM - Met ingang van maart 2024 organiseert Stichting Oer-IJ weer maandelijks een ommetje in Oosterbuurt in Castricum. Het ommetje heeft als thema: Waar is de naamgeefster van het archeologisch museum Hilde gevonden?

Ontdek het verleden van het buurtschap Oosterbuurt in Castricum, begeleid door ervaren Oer-IJ gidsen. Stap terug in de tijd en laat je verrassen door de verborgen schatten van deze historische wijk, die eens een oeverwal van het Oer-IJ was. Ontdek de geheime wereld van de schuilkerk en duik in het verhaal van Hilde, verken de voormalige locaties van het kasteel ’t Blockhuijs, kasteel Cronenburg en bewonder het kunstwerk op het timpaan dat herinnert aan archeologische opgravingen.

De ommetjes worden iedere tweede zondag van de maand georganiseerd vanaf 10 maart tot en met 13 oktober en zal ongeveer anderhalf uur duren. 

De wandeling start 13.00 uur vanaf Zwembad De Witte Brug aan de Jacob Rensdorpstraat 1 te Castricum. 

Deelname bedraagt 5 euro per persoon, aanmelden via info@oerij.eu.

Locatie