Wereldmuziekkoor Cascantar.
Wereldmuziekkoor Cascantar. (Foto: archief)

Kwartet Dzmano en Cascantar in Protestantse Kerk Limmen

zaterdag 9 maart 2024 19:30

LIMMEN - Het kwartet Dzmano uit Georgïe en Cascantar, wereldmuziekkoor uit Castricum treden zaterdagavond 9 maart 20.00 uur op in de Protestantse Kerk in Limmen aan de Zuidkerkenlaan 25. 

Het kwartet Dzmano bestaat uit de vier zangers Archil Kapanadze, Vaso Begishvili, Zura Insaradze, Zaza Tamarshvili die Georgische traditionele polyfone zang brengen. De Georgische polyfone zang is eeuwenoud, stamt uit de achtste eeuw en staat op de werelderfgoedlijst. Het kwartet is inmiddels voor de derde keer op tournee in Nederland. Ze zingen a capella en bij een aantal liederen begeleiden ze zich op panduri, chonguri en gitaar.

Ze zingen over de natuur, de liefde, strijd- en werkliederen en ook Christelijke liederen (de Georgische bevolking is grotendeels Christelijk Orthodox). Het kwartet maakt deel uit van het koor Mskheta in Akhalsikhe. 

Cascantar brengt al jaren wereldmuziek uit onder andere de Balkan, Georgïe en Afrika. Ingetogen en uitbundig zingen en muziek maken. Accordeon door Joke van der Weide, gitaar en viool door Nora Farkas: dat is bij Cascantar de instrumentele sectie. Het koor wordt geleid door Joke van der Weide.

De zaal is open vanaf 19.30 uur.

Kaarten zijn te bestellen bij Micky Vroege via: micky.vroege@casema.nl of bij Joke van der Weide: joke@kunstwerkplaats.com

(Overgebleven kaarten worden aan de zaal contant verkocht) 

Locatie